Ένα μεγάλο μάθημα ζωής…  

Η επιθυμία της Lauren Hill, όπως σας είχαμε αναφέρει πριν λίγες μέρες, ήταν μία και μοναδική: Να παίξει έναν τελευταίο αγώνα μπάσκετ. Η πάσχουσα από τη σπανιότατη, πλην όμως ανίατη (οι πιθανότητες επιβίωσης είναι 0%), νόσο DIPG, αγωνίστηκε τελικά χθες στο παιχνίδι μεταξύ του κολλεγίου Mount St. Joseph, στο οποίο είχε γραφεί πριν δύο μήνες, και του αντίστοιχου του Hiram.

Τελικά, όχι μόνο πραγματοποίησε τη συμμετοχή, για την οποία τόσο πολύ ονειρευόταν, αλλά σκόραρε κιόλας στις αρχές του αγώνα. Το λέι-απ αυτό “ξεσήκωσε” άπαντες στον πάγκο και την εξέδρα, με τις συμπαίκτριες και τους φιλάθλους να την επευφημούν, καθώς και τις αντιπάλους να την χειροκροτούν για το καλάθι που πέτυχε με το αγαπημένο της “22”. Ήταν η στιγμή που όλοι περίμεναν και για την οποία τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν σε χρόνο-“μηδέν”!

Τη στιγμή απαθανάτισε, εκτός από τα βίντεο που σας παρατίθενται, και η επίσημη σελίδα του NCAA γυναικών, γράφοντας το χαρακτηριστικό σχόλιο, “Μία στιγμή που θα κρατήσει για πάντα. Σε ευχαριστούμε Lauren”, με τη συνοδεία του hashtag #PlayFor22.

Για τον ίδιο τον αγώνα δε θα μπορούσε να μη μιλήσει και η ίδια η Hill, η οποία, δακρύζοντας, είπε τα εξής: “Δεν έχω ξανανιώσει ποτέ αυτό το πράγμα στη ζωή μου. Ακόμη κι αν δε θα είμαι τυχερή να το ζήσω, πιστεύω πως η θεραπεία για τον καρκίνο έρχεται. Ελπίζω πως ο κόσμος θα συνεχίσει να κάνει δωρεές”! Οι δηλώσεις δημοσιεύτηκαν στο twitter, με το hashtag #Layup4Lauren.

Η συμπαράσταση στη Lauren και η “μάχη” εναντίον της νόσου DIPG και του καρκίνου, βέβαια, δε σταματούν εδώ. Συνεχίζουμε να ενισχύουμε την προσπάθεια να μεταδοθεί το μήνυμα-μάθημα ζωής της εν λόγω κοπέλας, με το hashtag #1More4Lauren, καθώς και να κάνουμε δωρεές για βοήθεια στην εύρεση θεραπείας εναντίον της “επάρατης” νόσου στο The Cure Starts Now.

Τέλος, οφείλουμε όλοι ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στη Lauren Hill, για τη μαχητικότητα και την επιμονή της να υλοποιήσει το μεγάλο της στόχο, καθώς και την ευτυχία που τη διέπει πλέον, καθώς έκανε το σημαντικότερο όνειρό της πραγματικότητα, ενώ αξίζει να αναφερθεί άλλη μία φορά η μεγάλη προσφορά του αθλητισμού, και δη του μπάσκετ, μέσω τέτοιων εκδηλώσεων, στο κοινωνικό σύνολο. Ειδικά αυτή η τελευταία, χάρη στο παράδειγμα προς μίμηση της Lauren, δεν πρέπει να ξεχνιέται ποτέ!