Όσοι έχετε υπόψη σας το under του ποδοσφαιρικού στοιχήματος, μπορείτε να ποντάρετε το ίδιο και… στο μπάσκετ! Κι αυτό, γιατί το περασμένο Σάββατο, σε αγώνα Λυκείων μεταξύ του Bibb County και του Brookwood, το τελικό σκορ ήταν 2-0! Μάλιστα, το μοναδικό καλάθι του αγώνα σημειώθηκε 15 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του…

Μία δική του εξήγηση για το φαινόμενο θέλησε να προβάλει ο προπονητής των ηττηθέντων, Θαντ Φιτζπάτρικ. “Στόχος μας ήταν να είμαστε χαλαροί επιθετικά και να κάνουμε ό,τι χρειαζόταν στο αμυντικό κομμάτι. Ήταν το τέταρτο παιχνίδι μας αυτήν την εβδομάδα και το βράδυ της Παρασκευής αρχίσαμε να έχουμε πολλές κράμπες, οπότε επέλεξα να πάρω αυτήν την απόφαση”, είπε χαρακτηριστικά στα Tuscaloosa News και συμπλήρωσε: “Τα τελευταία 30 δεύτερα ήταν τα πιο δραματικά. Θα προσπαθούσαμε να πάρουμε το πρώτο καλύτερο δυνατό σουτ, αλλά κάναμε λάθος με 14-15 δευτερόλεπτα να υπολείπονται για την εκπνοή”.

Φαίνεται πως αυτή η περίεργη τακτική μάλλον δεν είχε και… ιδιαίτερα αποτελέσματα, αλλά παραδόξως δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Η πρώτη φορά που αγώνας μπάσκετ ολοκληρώθηκε με το ίδιο σκορ, ήταν ανάμεσα σε δύο σχολεία της Βορείου Καρολάινα το 1977. 38 χρόνια μετά, ήρθε και η ισοφάριση του ρεκόρ!