Στροφή στην καριέρα του έκανε ο Ντρου Νίκολας, ο οποίος μετά το πέρασμά του από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στην αρχή της χρονιάς, ανέλαβε θέση τηλεσχολιαστή για το κολεγιακό πρωτάθλημα μπάσκετ στο αμερικάνικο δίκτυο Total College Sports (TCS). Κατόπιν πρότασης του συμπαίκτη του στο γυμνάσιο, Τιμ Ντόιλ, ο οποίος δουλεύει στο συγκεκριμένο δίκτυο, ανέλαβε να καλύψει την κενή θέση που υπήρχε.

Ο Νίκολας κι ο Ντόιλ καταγράφουν συνήθως καταγράφουν μικρά τμήματα των τριών-τεσσάρων λεπτών, τα οποία παράγονται και διανέμονται σε διάφορα online καταστήματα. Αρχικά όπως αναφέρει κι ο ίδιος τον ενθουσίασε η ιδέα λόγω της καλής χημείας που είχε με τον πρώην συμπαίκτη του, αν και αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα στην ζωντανή μετάδοση των αγώνων.

“Είμαι ενθουσιασμένος με αυτή τη δουλειά. Είναι πιο εύκολο να σου κάνει κάποιος ερωτήσεις κι εσύ απλά να απαντάς και διαφορετικό να μεταδίδεις τον αγώνα. Πραγματικά ανυπομονώ γι αυτή τη νέα μου καριέρα. Είναι συναρπαστικό. Είναι κάτι που θέλω να μάθω. Μπορώ να το συγκρίνω με το συναίσθημα που είχα πριν από ένα παιχνίδι. Αυτό ήταν που το έκανε και ενδιαφέρον για μένα” δήλωσε ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού.

Ο Ντρου Νίκολας απέχει πολύ ακόμα από τους κορυφαίους του είδους, αλλά είναι ευγνώμων, που του έχει δοθεί ένα πλάνο χωρίς προηγουμένως να έχει εμπειρία στο χώρο. Μάλιστα, όπως αναφέρει έχει προσλάβει έναν προπονητή των μέσων μαζικής ενημέρωσης για να τον βοηθήσει, δείχνοντάς του τι είναι αυτό που πρέπει να δουλέψει κυρίως. Το ευρωπαϊκό μπάσκετ έχασε έναν πολύ μεγάλο σκόρερ, ο οποίος τα τελευταία δύο χρόνια είχε πτωτική πορεία στην καριέρα του, ίσως όμως κερδίσει έναν σπουδαίο εκφωνητή στο μέλλον.