Άντεξαν για ένα ημίχρονο
Οι περισσότερες λύσεις που είχε το Oklahoma State αποδείχθηκαν καταλυτικές στην αναμέτρηση με αντίπαλο το Texas. Οι “Cowboys” (σ.σ.: πρώτος σκόρερ ο Μαρκέλ Μπράουν με 18π.) επικράτησαν άνετα των “Longhorns” με 78-65, κυρίως επειδή έπαιξαν εξαιρετική άμυνα πάνω στον Μάικ Καμπόνγκο (7π.-8ασ.). Ο Καναδός γκαρντ βγήκε νωρίς εκτός ρυθμού χάρη στην πίεση που του άσκησαν οι γηπεδούχοι, κάτι που ανάγκασε τους “Longhorns” να αγωνιστούν έχοντας εκτός επιθετικής εξίσωσης τον ηγέτη τους. Ο Ιωάννης Παπαπέτρου, αν και ξεκίνησε εντυπωσιακά ευστοχώντας σε δύο διαδοχικά τρίποντα, δεν μπόρεσε να αποσοβήσει την ήττα της ομάδας του ολοκληρώνοντας το παιχνίδι με 9π..

Το Syracuse δεν βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση τις τελευταίες ημέρες, κάτι που αποδείχθηκε και χθες. Οι “Orange” ηττήθηκαν εντός έδρας από το Louisville (58-53), σε ένα από τα πολλά ντέρμπι της βραδιάς. Η ομάδα του Ρικ Πιτίνο “βρήκε τα κουμπιά” των γηπεδούχων στην επίθεση και, παρά το απόλυτο μηδέν (0/9 σουτ) του Πέιτον Σίβα στην επίθεση, πανηγύρισε μία σπουδαία νίκη που τις δίνει πολλές ελπίδες για ένα καλό πλασάρισμα εν όψει March Madness.

Εξίσου σημαντικό “διπλό” πήρε το Memphis επικρατώντας του UCF (76-67). Οι “Tigers” ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης και παίρνοντας κεφάλι στο σκορ από τα πρώτα λεπτά δεν δυσκολεύτηκαν να θέσουν από νωρίς τις βάσεις της επικράτησής τους. Οι συνολικά 38π. που σημείωσε το δίδυμο των Τζο Τζάκσον (19π.) και Κρις Κρόφορντ (19π.) ήταν το κατάλληλο… αντίβαρο στην εντυπωσιακή εμφάνιση που πραγματοποίησε ο Κιθ Κλάντον (29π.) για λογαριασμό του UCF.

Την σταθερά ανοδική του πορεία επιβεβαίωσε σε ακόμα μια αναμέτρηση το Florida. Οι “Gators” επικράτησαν εντός έδρας του Alabama με 64-52 και “αναρριχήθηκαν” στην 8η θέση του bracket. Η ομάδα του Μπίλι Ντόνοβαν στηρίχθηκε στον επιθετικό της πλουραλισμό, ο οποίος υπερκάλυψε τα τραγικά ποσοστά της από την περιφέρεια (2/13 τρίποντα).

Τέλος, εκδίκηση για την βαριά ήττα που υπέστη πριν από ένα περίπου μήνα πήρε το Duke από το Miami (FL). Οι “Blue Devils” επικράτησαν εντός έδρας με 79-76, σε ένα εντυπωσιακό παιχνίδι, που… χαρακτηρίστηκε από την εντυπωσιακή εμφάνιση του Ράιαν Κέλι. Ο 22χρονος φόργουορντ του Duke ήταν ο άσος που έκρυβε στο μανίκι του ο Μάικ Σιζέφσκι αφού αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης έχοντας 36π. με 7/9 τρίποντα. Έτσι, ξεπεράστηκε αναίμακτα η κακή απόδοση του Σεθ Κάρι (7π. με 2/8 σουτ).