Το “Carrier Dome” είχε φορέσει τα γιορτινά του για την αναμέτρηση του Syracuse με το Georgetown, ένα παραδοσιακό ντέρμπι του NCAA. Οι “Orange” ήθελαν να αποδείξουν την αγωνιστική τους ανωτερότητα, αλλά παράλληλα φρόντισαν να μετατρέψουν την συγκεκριμένη αναμέτρηση σε γιορτή αφού πριν το παιχνίδι απέσυραν τη φανέλα του Καρμέλο Άντονι σε ένδειξη… σεβασμού για όσα έκανε ο “Melo” με τη φανέλα τους.

Όταν άρχισε, όμως, το παιχνίδι όλα ήταν διαφορετικά. Η ομάδα του Τζιμ Μπόεχαϊμ μπορεί να ξεκίνησε εντυπωσιακά το παιχνίδι αποκτώντας σημαντικό προβάδισμα, αλλά η συνέχεια ανήκε σε έναν μόνο παίκτη. Και το όνομα αυτού… Όττο Πόρτερ Τζούνιορ. Ο φόργουορντ των “Hoyas” ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης καθώς με τους 33π. που σημείωσε (σ.σ.: career high) έδωσε στην ομάδα του μία σπουδαία εκτός έδρας νίκη με 57-46.

Αντίθετα, πολύ πιο… απλό έργο είχε το Louisville απέναντι στο Seton Hall. Οι “Cardinals” επικράτησαν με χαρακτηριστική άνεση με 79-61 αποτυπώνοντας στο παρκέ τη διαφορά δυναμικότητας που υπάρχει μεταξύ των δύο ομάδων. Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Γκοργκούι Ντενγκ, ο οποίος πέτυχε 23π., ενώ μάζεψε και 8ριμπ..

Σε παράσταση για ένα ρόλο εξελίχθηκε η αναμέτρηση του Kansas με το TCU. Οι γηπεδούχοι ήταν… καταιγιστικοί παίρνοντας τη νίκη με 74-48 κόντρα σε μία ομάδα, που αποδείχθηκε πολύ κατώτερη του αναμενομένου. Ο επιθετικός πλουραλισμός των “Jayhawks” έκανε για ακόμα μια φορά την εμφάνισή του καθώς τέσσερις παίκτες είχαν διψήφιο αριθμό πόντων προεξάρχοντος του Τζεφ Ουάιτι, ο οποίος σημείωσε 18π..

Η μεγάλη έκπληξη της βραδιάς, όμως, έγινε στη Βόρεια Καρολίνα, εκεί όπου το Wake Forest έκαμψε την αντίσταση του Miami (FL). Κι όχι μόνον αυτό, αφού το 80-65 με το οποίο επικράτησαν, έβαλε τέλος στο σερί των 14 συνεχόμενων νικών των “Hurricanes“, οι οποίοι “πληγώθηκαν” από τους 17π. που σκόραρε ο Ντουράντ Σκοτ για λογαριασμό των νικητών.

Τέλος, το Texas δεν τα κατάφερε απέναντι στο Kansas State. Οι “Longhorns” ηττήθηκαν εντός έδρας με 81-69 από το Kansas State, το οποίο πήρε από νωρίς το προβάδισμα και με μπροστάρη τον Ρόντνεϊ ΜακΓκρούντερ, που σημείωσε 20π., έφτασε με σχετική άνεση στη νίκη. Για τους γηπεδούχους, πρώτος σκόρερ ήταν ο Μάικ Καμπόνγκο (24π.), ενώ ο Ιωάννης Παπαπέτρου είχε 8π. και 5ριμπ. σε 26λ. συμμετοχής.