Ο διάσημος σκηνοθέτης, Τζορτζ Λούκας, πιστεύει πως «τα όνειρα είναι πολύ σημαντικά. Και δεν μπορείς να τα έχεις και να τα πραγματοποιείς αν δεν τα φανταστείς πρώτα». Ο φημισμένος και βραβευμένος συνάδελφός του, Στίβεν Σπίλμπεργκ, επιμένει πως «δεν ονειρεύομαι τα βράδια. Ονειρεύομαι όλη μέρα. Ονειρεύομαι για να ζήσω». Αν ο Μάρκος Ψημίτης παράφραζε την τελευταία πρόταση, θα μπορούσε να πει «ονειρεύομαι για να παίξω». Βλέπετε, πολλά παιδιά σε όλο τον κόσμο, αρχίζοντας το μπάσκετμπολ, έχουν όνειρο το ΝΒΑ. Ορισμένα εξ αυτών, ωστόσο, το κοιτάζουν με μία ενδιάμεση… στάση στο NCAA. Ο 20χρονος Ψημίτης, με καταγωγή από τη Λέσβο, άρχισε να το φαντάζεται πριν από 2 χρόνια, όταν άφησε τον Παπάδο Γέρας στη Μυτιλήνη και τη συμμετοχή στην Γ’ Εθνική για να αρχίσει το αμερικανικό όνειρό του.

Ο τότε 18χρονος γκαρντ, που εδώ και μερικές μέρες ανήκει στην ομάδα του φημισμένου πανεπιστημίου Σεντ Λούις, έκανε πραγματικότητα την φιλοδοξία να παίξει στο αμερικανικό πανεπιστημιακό πρωτάθλημα με δύο αρχικούς «σταθμούς» στις Η.Π.Α.. Τον Αύγουστο του 2013 άφησε τη γενέτειρά του για να μετακομίσει στην Αριζόνα και την τοπική προπαρασκευαστική ακαδημία «Phoenix», που προετοιμάζει παιδιά για το κολεγιακό πρωτάθλημα, με περίπου 60 αγώνες σε 10 πολιτείες στην Αμερική, υπό το άγρυπνο βλέμμα προπονητών και σκάουτερ. Ο Ψημίτης, που ήταν κορυφαίος σκόρερ του Πειραματικού Λυκείου Μυτιλήνης με μ.ο. 27,6π., αλλά και με 10,2ριμπ. και 5,2ασ., κατέκτησε τον τίτλο με το σχολείο του και κλήθηκε στην Εθνική Εφήβων! Μονάχα που είδε το μέλλον του πέρα από τον Ατλαντικό και μετά την ακαδημία «Phoenix» προχώρησε στην εγγραφή του στο κολέγιο Χάρις-Στόου Στέιτ, που δεν μετέχει στο NCAA, αλλά στο NAIA.

Με την περσινή του παρουσία στο Χάρις-Στόου Στέιτ, μάλιστα, τράβηξε πάνω του τα βλέμματα των ανθρώπων του Σεντ Λούις, κόντρα στο οποίο, σε ένα ματς επίδειξης, πέτυχε 14π., στις 4 Νοεμβρίου. Συνολικά, σε 27 ματς, κατέγραψε μ.ό. 4,3π.-1,4ριμπ.-0,5ασ.-0,6κλεψ., με ρεκόρ καριέρας 16π. και 7/12 σουτ στις 7 Φεβρουαρίου, εναντίον του κολεγίου Παρκ, από το Μέριλαντ! Ο Ψημίτης είχε πέρσι προπονητή τον Φίλιπ Χαντ, άλλοτε βοηθό στο Σεντ Λούις, ο οποίος μίλησε με τα καλύτερα λόγια στους ανθρώπους των Billikens και τον κόουτς Τζιμ Κρους. Λόγω των κανονισμών του πανεπιστημιακού πρωταθλήματος σε θέματα μετεγγραφών, πάντως, ο νεαρός γκαρντ δεν έχει φέτος δικαίωμα να αγωνιστεί στο NCAA και θα φορέσει τη φανέλα του Σεντ Λούις από τη σεζόν 2016-17, μετέχοντας ως τότε στις προπονήσεις των Billikens.