Το «τελετουργικό» της «Τρέλας του Μαρτίου» τηρείται ευλαβικά. Τόσο από παίκτες, προπονητές και μαθητές όσο και από το κοινό. Το θέαμα, πάντως, σε αντίθεση με την ατμόσφαιρα της «March Madness», δεν είναι πάντα… «θεϊκό». Ωστόσο, ο τεχνικός του ταπεινού Χάμπτον, που τα ξημερώματα της Τετάρτης (18/3) νίκησε 74-64 το Μανχάταν για τον 1ο γύρο και προκρίθηκε στους «64», επικαλέστηκε -μάταια- την βοήθεια του… Ιησού, για την συνάντηση με το μεγάλο φαβορί του «Μεγάλου Χορού». Το Χάμπτον (Τσίβιους και Τζόνσον από 15π.) επικράτησε και θα συναντήσει το αήττητο (34-0) Κεντάκι αλλά ο κόουτς Έντουαρντ Τζόινερ τζούνιορ δεν περιορίστηκε σε προσωπικές προσευχές. Και σε ερώτηση στη συνέντευξή Τύπου για το τι θα κάνει κόντρα στους Wildcats, δεν απάντησε άμεσα, αλλά έπιασε το κινητό και… κάλεσε τον Ιησού! Λέγοντας αμέσως μετά ότι «μάλλον έχει δουλειά και μου το έκλεισε. Ελπίζω την Πέμπτη να μην έχει τόση δουλειά και να μας πει τι να κάνουμε κόντρα στο μεγάλο φαβορί». Το Χάμπτον έγινε η 24η ομάδα στην ιστορία του NCAA που προκρίνεται στο τελικό τουρνουά με αρνητικό ρεκόρ και η 3η σε 4 χρόνια που καταφέρνει να πετύχει και μία νίκη!Το Κεντάκι αναμένει με ανυπομονησία το ματς ώστε να συνεχίσει την αήττητη πορεία του, όμως η πιο διάσημη οπαδός του έχει κι άλλες έγνοιες. Διότι φέτος η Άσλεϊ Τζαντ δεν θα παρακολουθήσει τους αγώνες του αγαπημένου της πανεπιστήμιου -στο οποίο φοίτησε και η ίδια- μόνο από την κερκίδα.

Η 46χρονη ηθοποιός, είναι φανατική οπαδός των «Wildcats» και δεν χάνει αγώνα τους. Αλλά πρόσφατα δέχθηκε έντονες επικρίσεις για τούτο και τόνισε την Τρίτη ότι δεν θα ανεχτεί άλλο τις προσβολές για τις μπασκετικές πεποιθήσεις της. Η Τζαντ αποκάλυψε πως θα καταθέσει μηνύσεις σε όσους την παρενοχλούν σεξουαλικά μεσω twitter και ξεκαθάρισε πως θα παραδώσει στην αστυνονία ονόματα όσων της μίλησαν προσβλητικά. Η ίδια έγραψε πως «όταν στην March Madness εκφράζω απλώς τη γνώμη μου, είμαι ξαφνικά π…..να; Δεν το ανέχομαι και δεν μου αρέσει να με απειλούν με σεξουαλική βία»… Η Αμερικανίδα δέχθηκε την διαδικτυακή επίθεση όταν έγραψε «το Άρκανσο παίζει βρώμικα», κατά τη διάρκεια του κυριακάτικου τελικού της περιφέρειας SEC, αφού κάποιος την προέτρεψε να… προβεί σε σεξουαλικές πράξεις με τον προπονητή του Κεντάκι, Τζον Καλιπάρι!!! Η Τζαντ βρέθηκε σε δύσκολη θέση όταν στο ίδιο ματς φίλησε στο στόμα τον 75χρονο παλαίμαχο κόουτς και νυν τηλεσχολιαστή, Ντικ Βαϊτάλ! Εξηγώντας, πάντως, πως «ήταν ένα αστείο ανάμεσα σε δύο παλιόφιλους και δεν σημαίνει κάτι»

Στο άλλο ματς της Τρίτης για το First Four του τελικού τουρνουά, το Μισισίπι ανέτρεψε διαφορά 17π. και επικράτησε 94-90 του Μπρίγκχαμ Γιανγκ, παρά τα 15/29τριπ. των ηττημένων! Το Όλε Μις πέτυχε 62π. στο δεύτερο ημίχρονο και θα συναντήσει στους «64» το Ζέιβιερ, χάρη σε 26π.-5/9τριπ. του Στέφαν Μούντι και 20π.-9/11διπ. του Ρετ. Για το BYU, δεν έφταναν οι 33π. (5/9τριπ.) του τελειόφοιτου Τάιλερ Χόους, που συμπλήρωσε φέτος 5 ματς με +30π. και αποχωρεί από το NCAA ως ο 20ος σκόρερ στην ιστορία του κολεγιακού πρωταθλήματος! Σπουδαία εμφάνιση για τους νικητές και από τον Στίβεν Φίσερ, που είχε 23π. με 6/12τριπ.! Το Μπρίγκχαμ Γιανγκ βίωσε μία ήττα με τον τρόπο που νίκησε προ 3ετίας, όταν είχε «γυρίσει» εκείνο διαφορά 25π. στον 1ο γύρο και είχε υποτάξει το Άιονα. Μάλιστα, αποχωρεί από τη φετινή διοργάνωση ως η 2η καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος. Μονάχα που πλήρωσε την κάκιστη άμυνά του, καθώς δέχθηκε 40π. στα 13 τελευταία λεπτά της αναμέτρησης. Το πρόγραμμα της Τετάρτης για το First Four περιλαμβάνει τα ματς: Ρόμπερτ Μόρις-Νορθ Φλόριντα (12:40π.μ.) και Ντέιτον-Μπόιζ Στέιτ (3:10 ξημερώματα Πέμπτης, ζωντανά από το OTE Sports 5).