Η χαρά… των φιλοξενούμενων ήταν η χθεσινή βραδιά στο NCAA καθώς στα μεγάλα ντέρμπι του κολεγιακού πρωταθλήματος, οι γηπεδούχοι αποδείχθηκαν… υπέρ το δέον φιλόξενοι γνωρίζοντας την ήττα.

Στο σπουδαιότερο χθεσινοβραδινό παιχνίδι, το Michigan επικράτησε εκτός έδρας του Minnesota με 83-75 αποδεικνύοντας πως η φετινή ξέφρενη πορεία του μόνο τυχαία δεν είναι. Οι “Wolverines” είχαν εξαιρετικά ποσοστά στα σουτ τριών πόντων (50%), κάτι που τους βοήθησε να κάμψουν την αντίσταση των “Golden Gophers”. Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν Τιμ Χάρνταγουεϊ Τζούνιορ που σημείωσε 21π., ενώ καθοριστική ήταν η συμβολή και του Τρέι Μπερκ που πρόσθεσε άλλους 18π..

Έτσι, το Michigan βελτίωσε το ρεκόρ του σε 17-1, κάτι που ισχύει και για το Gonzaga. Οι “Bulldogs” διέσυραν το Portland με 71-49 έχοντας τον Κέλι Όλινικ (21π.-8ριμπ.) για ακόμα ένα παιχνίδι σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση.

Επιβλητικό ήταν το Duke απέναντι στο Georgia Tech. Η ομάδα του Μάικ Σιζέφσκι δεν δυσκολεύτηκε να πάρει τη νίκη με 73-57 και να παραμείνει σε τροχιά πρώτης θέσης εν όψει της March Madness. Οι “Blue Devils” στηρίχθηκαν, ως συνήθως, στο δίδυμο των Σεθ Κάρι (24π.) και Μέισον Πλαμλί (16π.-13ριμπ.), οι οποίοι οδηγούν το Duke εκ του ασφαλούς προς την κορυφή.

Τέλος, τη 15η νίκη του (σε δεκαεφτά αγώνες) πέτυχε το Oregon, που επιβλήθηκε εκτός έδρας των “Trojans” του USC με 76-74. Οι νικητές είχαν πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων παρουσιάζοντας και πάλι αξιοπρόσεκτη επιθετική πολυφωνία.