Τι κι αν βρίσκεται στο στάδιο της αποθεραπείας μετά την εγχείρηση στην οποία υπεβλήθη για αποκατάσταση του τραυματισμού του (σ.σ.: ρήξη χιαστών); Ο Nerlens Noel (σ.σ.: 10.5 πόντους και 9.5 ριμπάουντ κατά μέσο όρος φέτος) πήρε το ρίσκο και… δήλωσε συμμετοχή στο προσεχές Ντραφτ του ΝΒΑ θέλοντας να δοκιμάσει την τύχη του στον “μαγικό κόσμο”, έστω κι αν έχασε ένα σημαντικό μέρος της φετινής σεζόν λόγω του σοβαρού τραυματισμού που είχε.

Ο δυναμικός πάουερ φόργουορντ των Kentucky Wildcats ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα πως θα συμμετάσχει στο Ντραφτ της 17ης Ιουνίου, με τον John Calipari, παρά την πικρία του για την αποχώρησή του, να τονίζει πως θα τον στηρίξει σε ό,τι χρειαστεί.

Πέρασα υπέροχα στο Kentucky, αλλά αισθάνομαι πως είμαι έτοιμος για να κάνω το επόμενο βήμα προς το ΝΒΑ. Έμαθα τόσα πολλά εδώ (σ.σ.: στο Kentucky) και είμαι ευγνώμων στον κόουτς Calipari, το επιτελείο και τους συμπαίκτες μου για όλη τη στήριξη που μου παρείχαν. Θα είμαι για πάντα μία “Αγριόγατα”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Nerlens Noel λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της απόφασής του να δηλώσει συμμετοχή στο προσεχές Ντραφτ του ΝΒΑ.

Από την πλευρά του, ο μέχρι πρότινος προπονητής του, John Calipari, υποστήριξε για την απόφαση του εκρηκτικού πάουερ φόργουορντ να κάνει το άλμα προς τον “μαγικό κόσμο”: “Στηρίζω τον Nerlens στην απόφαση που πήρε να δηλώσει συμμετοχή στο Ντραφτ και είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος για τον ίδιο. Η σκληρή δουλειά και η επιθυμία για νίκη που έδειξε τη φετινή σεζόν, αλλά και η αφοσίωση και η προσήλωση στην αποθεραπεία του θα είναι μόνο κέρδος για τον ίδιο, ανεξάρτητα από το ποια ομάδα θα τον επιλέξει στο Ντραφτ τον Ιούνιο”.