Το Louisville πήρε πανηγυρικά την πρόκριση για το Final Four της Atlanta επικρατώντας χθες τα ξημερώματα του Duke με 85-63, αλλά πρόδηλο είναι πως οι “Cardinals” δεν μπόρεσαν να χαρούν την επιτυχία τους όσο ήθελαν. Ο σοβαρός τραυματισμός του Kevin Ware ήρθε να επισκιάσει τα πάντα και να υπενθυμίσει σε όλους πως χρειάζεται μία άτυχη στιγμή για να αλλάξουν τα δεδομένα μιας καριέρας.

Άπαντες στο στρατόπεδο του Louisville εξακολουθούν να είναι σοκαρισμένοι από τον φρικιαστικό τραυματισμό του νεαρού γκαρντ 6’33” πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, ενώ ενδεικτικό της “σφαλιάρας” που υπέστησαν όλοι εκείνοι τη στιγμή είναι πως οι συμπαίκτες του σωριάστηκαν στο παρκέ με το που αντίκρισαν το θέαμα του σπασμένου ποδιού του, με τον Rick Pittino να “λυγίζει” κι αυτός με τη σειρά του και να ξεσπά σε κλάματα.

Ο Kevin Ware υπεβλήθη νωρίς σήμερα το πρωί (ώρα Ελλάδος) σε επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση για την αποκατάσταση του κατάγματος κνήμης που υπέστη και, πλέον, μετρά αντίστροφα για να επιστρέψει στα παρκέ αφού γλίτωσε τα… χειρότερα, ήτοι την περίπτωση να βάλει πρόωρο τέλος στην καριέρα του.

Ο παίκτης των “Cardinals” θα παραμείνει στο νοσοκομείο της Indianapolis μέχρι την Τετάρτη (03/04) και, εν συνεχεία, θα αποφασιστεί αν θα επιστρέψει στη βάση του Louisville ή θα ακολουθήσει την αποστολή της ομάδας του στην Atlanta για να βρίσκεται κοντά στους συμπαίκτες του.

Η αυταπάρνηση που έδειξε, πάντως, λίγα δευτερόλεπτα μετά τον σοβαρό τραυματισμό του και η προτροπή προς τους συμπαίκτες του φωνάζοντας “Don’t worry about me. I’ll be OK. You guys go win this thing” (=”Μην ανησυχείτε για μένα. Θα είμαι εντάξει. Κερδίστε το παιχνίδι”), αποτελούν δείγμα του ομαδικού πνεύματος που κυριαρχεί τη φετινή σεζόν στο Louisville.

Πλέον, είναι στο χέρι των υπόλοιπων “Cardinals” να φτάσουν μέχρι το τέρμα του δρόμου και να αφιερώσουν τον τίτλο του πρωταθλητή του NCAA στον μεγάλο άτυχο της φετινής σεζόν, Kevin Ware