Συνεχίζοντας την παράδοση που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια για το Kentucky, ο Archie Goodwin αποφάσισε να πει “αντίο” στους “Wildcats” μετά την rookie σεζόν του και να συμμετάσχει στο φετινό ντραφτ του ΝΒΑ. Ο 19χρονος γκαρντ των “Αγριόγατων” πραγματοποίησε εντυπωσιακές εμφανίσεις τη φετινή χρονιά έχοντας κατά μέσο όρο 14.1 πόντους, 4.6 ριμπάουντ και 2.7 ασίστ, χωρίς, όμως, να καταφέρει να οδηγήσει την ομάδα του στη March Madness αφού ο τραυματισμός του Nerlens Noel “πλήγωσε” σημαντικά την ομάδα του John Calipari.

Παρά την φημολογία που επικρατούσε τις τελευταίες εβδομάδες, όμως, ο Archie Goodwin ανακοίνωσε πως θα αποχωρήσει από το δυναμικό των “Wildcats” με σκοπό να κυνηγήσει μία όσο το δυνατόν υψηλότερη θέση στο ντραφτ του ΝΒΑ ευελπιστώντας στην άμεση έναρξη της επαγγελματικής του καριέρας στον “μαγικό κόσμο”.

Μιλώντας για την απόφαση του μέχρι πρότινος παίκτη του, ο John Calipari υποστήριξε πως “ήθελα ο Archie να καθίσει ακόμα μια χρονιά στο Kentucky, αλλά τον στηρίζω πλήρως σε κάθε απόφαση που παίρνει για να κυνηγήσει τα όνειρά του“.

Από την πλευρά του, ο πρώην “Wildcat” πρόσθεσε: “Είναι κάτι το οποίο ονειρευόμουν από μικρό παιδί και νιώθω πως αυτή είναι η ευκαιρία μου να παίξω στο υψηλότερο επίπεδο. Θα καθίσω στο Lexington (σ.σ.: έδρα του Kentucky) για να ολοκληρώσω τις σπουδές μου τη φετινή σεζόν και θέλω να ευχαριστήσω πολύ τον “Coach Cal“, όλο το σταφ και τους συμπαίκτες μου που με βοήθησαν σημαντικά καθ όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Το μόνο που μένει, πλέον, για να πάρει οριστική μορφή το “αντίο” του στους “Wildcats” είναι να προσλάβει ατζέντη, ο οποίος θα αναλάβει να τον προτείνει στις ομάδες του ΝΒΑ εν όψει του ντραφτ της 27ης Ιουνίου.