Η περσινή αποτυχία στη March Madness έχει… πεισμώσει άπαντες στο Duke, αφού η επιστροφή στο θρόνο του πρωταθλητή αποτελεί το ζητούμενο για τους “Blue Devils”. Η ομάδα του Μάικ Σιζέφσκι δεν έδειξε να… προβληματίζεται από το -αήττητο μέχρι χθες- Minnesota και έχοντας για ακόμα μια φορά πολύ καλά ποσοστά στην επίθεση, πήρε εύκολη εντός έδρας νίκη με 89-71. Ο Mason Plumlee συνεχίζει να καθοδηγεί το ιστορικό κολέγιο στην κορυφή αφού με το νταμπλ νταμπλ που έκανε (20π.-17ριμπ.) έδωσε το έναυσμα για την εύκολη επικράτηση.

Πιο δύσκολο έργο είχε το Louisville, το οποίο έκαμψε την αντίσταση του Northern Iowa me 51-46. Οι “Cardinals” μπορεί να είχαν χαμηλά ποσοστά ευστοχίας, αλλά εκμεταλλευόμενοι την κυριαρχία τους στον τομέα των ριμπάουντ (44 έναντι 28) πήραν το ροζ φύλλο αγώνα διευρύνοντας το αήττητο σερί τους (4-0).

Λίγο έλειψε να γνωρίσει την πρώτη του φετινή ήττα, αλλά στο τέλος το Missouri έκανε το… καθήκον του κόντρα στο Stanford επικρατώντας με 78-70. Οι “Τίγρεις” στηρίχθηκαν σε μία τετράδα παικτών (Μπόουερς 19π.-10ριμπ., Οριάκι 13π., Πρέσσεϊ 18π.-8ασ., Ρος 10π.-11ριμπ.), οι οποίοι έκαναν τα πάντα στο παρκέ δίνοντας τη νίκη στην ομάδα τους.

Τέλος, με όπλο την άμυνά του, το Gonzaga κέρδισε εκτός έδρας το Clemson με 57-49 στο μεγάλο ντέρμπι της χθεσινής βραδιάς δείχνοντας πως σιγά – σιγά βρίσκει ρυθμό ανεβάζοντας σταδιακά την απόδοσή του.