Όχι μία, ούτε δύο, αλλά συνολικά… 143 (!) αναμετρήσεις διεξήχθησαν χθες το βράδυ στο NCAA με τα ντέρμπι, όπως είναι φυσιολογικό, να είναι ουκ ολίγα. Κι αν κάποιες ομάδες συνεχίζουν απτόητες την προέλασή τους προς την κορυφή, υπάρχουν κι αυτές που, αν και διαθέτουν βαριά φανέλα, δεν δείχνουν ικανές να διεκδικήσουν την κατάκτηση του τίτλου φέτος.

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα από αυτό του North Carolina δεν υπάρχει. Οι “Tar Heels” ηττήθηκαν εκτός έδρας από το North Carolina State με 91-83, κυρίως γιατί… άργησαν να μπουν στο κλίμα της αναμέτρησης με αποτέλεσμα να βρεθούν στο -19 (45-26) στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Τα νταμπλ νταμπλ που πέτυχαν συνολικά τρεις παίκτες των γηπεδούχων καταδεικνύουν την κυριαρχία τους στο παρκέ.

Αντίθετα, το Duke εξακολουθεί να βρίσκεται στην κορυφή του bracket μετά και το χθεσινοβραδινό 84-64 επί του Maryland. Η ομάδα του Μάικ Σιζέφσκι δυσκολεύτηκε για ένα ημίχρονο, αφού στην επανάληψη “πάτησε το γκάζι” και έχοντας πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων έφτασε στην τελική επικράτηση, ενώ εξίσου άνετο βράδυ πέρασε και το Arizona αφού επιβλήθηκε εντός έδρας του USC με 74-50.

Το Syracuse, από την πλευρά του, ηττήθηκε εκτός έδρας από το Villanova με 75-71 στην παράταση (61-61κ.α.), κυρίως επειδή δεν κατάφερε να περιορίσει τη δράση των Νταρούν Χίλιαρντ (25π.-7ριμπ.-6ασ.) και Μουπτάχου Γιάρου (14π.-16ριμπ.). Την τρίτη συνεχόμενη ήττα του γνώρισε το Louisville, που σιγά σιγά δείχνει να μένει από δυνάμεις. Η ομάδα του Ρικ Πιτίνο υπέστη νέα ήττα, αυτή τη φορά από το Georgetown με 53-51 και, πλέον, βλέπει την πρώτη θέση να… χάνεται.

Τέλος, την πρώτη του νίκη μέσα στο 2013 πανηγύρισε το Texas. Οι “Longhorns” βγήκαν νικητές από τον “εμφύλιο” με το Texas Tech αφού επικράτησαν εντός έδρας με 73-57 έχοντας και πάλι σε ρόλο πρωταγωνιστή τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Ο πρωτοετής γκαρντ/φόργουορντ ανεβάζει διαρκώς την απόδοσή του στα τελευταία παιχνίδια των “Longhorns”, όπως απέδειξε και χθες αφού τελείωσε το παιχνίδι με απολογισμό 15π.-4ριμπ.-5ασ..