Μέταλλο… πρωταθλητή εμφάνισε το Indiana στο χθεσινοβραδινό ντέρμπι απέναντι στο Michigan. Η ομάδα του Τομ Κρέιν μπορεί να βρέθηκε στο -5 (71-66) 50” πριν το τέλος του αγώνα, αλλά πραγματοποιώντας αντεπίθεση διαρκείας στον υπολειπόμενο χρόνο και εκμεταλλευόμενη στο έπακρο την αστοχία των γηπεδούχων από τη “γραμμή της φιλανθρωπίας” έφερε… τούμπα το παιχνίδι και με καλάθι του Κόντι Ζέλερ (25π.-10ριμπ.) 14” πριν το τέλος πήρε τη νίκη με 72-71 τελειώνοντας με τον πλέον ιδανικό τρόπο τις υποχρεώσεις της για τη ρέγκιουλαρ σίζον του NCAA. Εντυπωσιακή εμφάνιση για τους νικητές πραγματοποίησε ο Βίκτορ Ολαντίπο (14π.-13ριμπ.), ενώ από πλευράς “Wolverines” ξεχώρισε ο Τρόι Μπερκ με 20π..

Πολύ πιο εύκολο έργο είχε το Ohio State, το οποίο υποδέχθηκε το Illinois. Οι “Buckeyes” πήραν εντός έδρας νίκη με 68-55 διατηρώντας το καλό τους πλασάρισμα εν όψει της έναρξης της March Madness. Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Ντεσόν Τόμας με 19π., ενώ ο Άαρον Κραφτ πρόσθεσε άλλους 14π..

Τέλος, το Michigan State επιβλήθηκε του Northwestern με 71-61 χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερα προβλήματα. Η ομάδα του Τομ Άιζο πήρε από νωρίς κεφάλι στο σκορ και έχοντας τέσσερις παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων έφτασε στην τελική επικράτηση.