Την ξέφρενη πορεία του στο φετινό πρωτάθλημα συνέχισε το Michigan, αφού ούτε το μαχητικό Illinois κατάφερε να βάλει τέλος στο νικηφόρο σερί του. Οι “Wolverines” επικράτησαν εκτός έδρας με το εμφατικό 74-60 στέλνοντας… μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση πως φέτος στόχος τους είναι η κατάκτηση του τίτλου. Οι 19π. που σημείωσε ο Τρόι Μπερκ, αλλά και τα πολύ καλά ποσοστά (52.5%) που είχε το Michigan, έγειραν την πλάστιγγα υπέρ των φιλοξενούμενων, οι οποίοι “σκαρφάλωσαν” στη 2η θέση του bracket.

Αντίθετα, στην 13η “κατρακύλησε” το Michigan State, που δεν τα κατάφερε απέναντι στο Indiana (75-70). Οι “Spartans” παρουσιάστηκαν εξαιρετικά ανταγωνιστικοί, αλλά η εντυπωσιακή εμφάνιση που πραγματοποίησε ο Βίκτορ Ολαντίπο (21π.-6ριμπ.-7ασ.) χάρισε στους “Hoosiers” μία ακόμα νίκη.

Τέλος, το Miami (FL) συνεχίζει να εντυπωσιάζει καθώς συνέτριψε εντός έδρας το Florida State με 71-47. Η κυριαρχία στον τομέα των ριμπάουντ (44 έναντι 32), αλλά και ο επιθετικός πλουραλισμός που είχαν οι γηπεδούχοι τούς έβαλαν από νωρίς σε θέση οδηγού, με το τελικό +24 να έρχεται ως φυσικό επακόλουθο.