Gonzaga και Baylor κατάφεραν να αποκλείσουν UCLA και Houston αντίστοιχα, και έδωσαν ραντεβού με την ιστορία της τύχης τους, που τους έχει γυρίσει την πλάτη εδώ και πολλά χρόνια. 

Δείτε το φιλμ των αγώνων:

 

UCLA- Gonzaga 90- 93

Προ ολίγων ωρών, το Gonzaga κατόρθωσε με ΜΥΘΙΚΟ τρόπο να περάσει το εμπόδιο του 11ου UCLA -που έκανε μια απίστευτη πορεία ως αουτσάιντερ, που εκκίνησε από το να περάσει στο νήμα στην τελική φάση της March Madness αποκλείοντας 2 ομάδες των πρώτων δύο θέσεων, ενώ παράλληλα έφτασε μια… ανάσα από τον μεγάλο τελικό– με τον Jalen Suggs να σκοράρει από το κέντρο και να χαρίζει ακόμα μια νίκη στο Gonzaga, την 31η για φέτος σε ισάριθμους αγώνες (26-0 στην κανονική διάρκεια, 5-0 στη MM).

Συνολικά, υπήρξαν 5 παίκτες των νικητών που κινήθηκαν σε διψήφιες αποχρώσεις σκοραρίσματος, με τους Timme και Ayayi να είναι οι πρώτοι με 25 και 22 πόντους αντίστοιχα, αλλά και 20-27 σουτ συνολικά!

Ο ηγέτης όμως της ομάδας, ο Suggs, που αναμένεται να επιλεχθεί πολύ ψηλά στο επερχόμενο NBA Draft, πέτυχε το τεράστιο σουτ ακριβώς με τον ήχο του buzzer. Αυτό ήταν το 2ο τρίποντό του στη βραδιά (2-5), αλλά και ο 16ος πόντους του (6-12).
Συνολικά, τελείωσε τον αγώνα με 16 πόντους, 5 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 2 κλεψίματα και 1 τάπα, όντας ένας εκ των καθοριστικότερων παραγόντων της πρόκρισης στον 2ο μόλις τελικό στην ιστορία του Gonzaga.

Μάλιστα, σαν χθες -που έγινε και η πρόκριση κόντρα στο πολυνίκες UCLA (11)- ήταν και η ημερομηνία της πρώτης εμφάνισής τους το 2017 σε τελικό, όταν και ηττήθηκαν από το ανώτερο North Carolina με 65-71.
Τότε, για τους Bulldogs είχε ξεχωρίσει ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, Nigel Williams- Goss, με 15 πόντους, 9 ριμπάουντ και 6 τελικές πάσες.

Houston- Baylor 59- 78

 

O έτερος ημιτελικός -πρώτος χρονικά- δεν έκρυβε τόσες συγκινήσεις όσο ο δεύτερος, αφού το ανώτερο Baylor επικράτησε εύκολα με 78- 59, έχοντας το προβάδισμα καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Ο ηγέτης της ομάδας, ο Butler, αλλά και ο Mitchell ήταν οι κορυφαίοι παίκτες των νικητών με 17 πόντους, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 12 πόντους, 11 ασίστ, αντίστοιχα, με το Baylor να μετράει μόλις 2 ήττες κατά την τρέχουσα χρονιά σε σύνολο 29 ματς!

Από την αντίπερα όχθη, για το Houston, που έκανε την αγωνιστική υπέρβαση για να φτάσει στο Final Four, διακρίθηκαν οι Sasser -ένας εκπληκτικός σουτέρ (5-9 τρίποντα χθες)- με 20 πόντους και Grimes -που όταν πέρυσι άφηνε το Kansas για έναν αναβαθμισμένο ρόλο facilitator, ίσως ονειρευόταν αυτή τη στιγμή- με 12 πόντους και από 2 ριμπάουντ, ασίστ και κλεψίματα.

Αυτός θα είναι ο δεύτερος τελικός στην ιστορία του Baylor -και ο πρώτος από το 1948- στο τρίτο Final Four του -και το πρώτο μετά από 61 χρόνια!