Μετά τους αρχικούς γύρους αναφορικά με την τελική είσοδο τεσσάρων ακόμα ομάδων στα σπλάχνα της, η φετινή March Madness είναι έτοιμη να ανοίξει από αύριο (17/3) το απόγευμα (ώρα Ελλάδος) τις πύλες της για 83η φορά, με το ελληνικό στοιχείο να μην είναι μεν τόσο ευδιάκριτο αλλά να υπάρχει και σε αυτήν την έκδοση της απόλυτης… τρέλας στο NCAA.

Συγκεκριμένα, ο Φίλιππος Γκόγκος (20 ετών, 1.90 μέτρα)κατάφερε να φτάσει με το Miami της Florida μέχρι και την τελική 64άδα του παναμερικανικού θεσμού γράφοντας 23 νίκες σε 33 συνολικά παιχνίδια τη φετινή σεζόν, επίδοση που ήταν ικανή για να το εναποθέσει στην 4η θέση της εξαιρετικά δύσκολης (Duke, North Carolina, Notre Dame, Wake Forest, Virginia κλπ) περιφέρειας της Athletic Coast -αλλά και στο νούμερο 10 της Midwest Regional.

Η ομάδα του Έλληνα αθλητή θα κληθεί να ξεπεράσει το εμπόδιο του βαθμολογικά ανώτερου USC (26-7 ρεκόρ, 3η θέση στη Pacific 12, 7η στη Midwest Regional) την προσεχή Παρασκευή (18/3) στις 21:10 ώρα Ελλάδος, σε μια μάχη στα βαθιά ήδη από την έναρξη του θεσμού.

Αναφορικά τώρα με τον Γκόγκο, αυτός βιώνει την τρίτη του χρονιά στο εν λόγω κολέγιο αλλά και το NCAA γενικότερα, και έχει πατήσει παρκέ συνολικά 3 λεπτά φέτος, διάστημα κατά το οποίο έχει προλάβει να μετρήσει 1 ριμπάουντ.
Γενικότερα, έχει εμφανιστεί σε 14 αγώνες από το 2019, όταν έκανε το βήμα για το κολεγιακό πρωτάθλημα, και αριθμεί 5 ριμπάουντ και 1 ασίστ, ενώ δεν έχει ακόμα σκοράρει.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί το γεγονός πως πριν μετακομίσει στις ΗΠΑ, όπου παράλληλα σπουδάζει και Βusiness Αnalytics αλλά και πολιτική οικονομίαδιέπρεπε στο πρωτάθλημα Ρουμανίας με τα χρώματα της Ka Sam, ενώ τη σεζόν 2018-19, ψηφίστηκε στους κορυφαίους 5 παίκτες της λίγκας αφού μέτρησε 23 πόντους, 12 ριμπάουντ και 4 ασίστ κατά μέσο όρο -οδηγώντας την αρμάδα του μέχρι και την 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα!