Ακόμα μια διάκριση για τη χώρα μας και δη το γυναικείο μπάσκετ στο NCAA έλαβε χώρα τη Δευτέρα (7/3), με την Αθηνά Λέξα να καταφέρνει να μπει στην κορυφαία πεντάδα με rookies της περιφέρειάς της, της MAAC, με την Ελληνίδα πρωτοετή γκαρντ να υλοποιεί μια πολύ μεστή πρώτη σεζόν στις ΗΠΑ!

 

 

Συγκεκριμένα, η γεννημένη στη Θεσσαλονίκη άσος τελείωσε τη φετινή σεζόν μετρώντας 8 πόντους, 3 ριμπάουντ και 1 ασίστ ανά 22 αγωνιστικά λεπτά ανά βραδιά σε 28 ματς, την ίδια στιγμή που εκτελούσε με 43% εντός πεδιάς, με 32% από τη γραμμή του τριπόντου αλλά και με 70% από εκείνη των βολών.
Μάλιστα, από τη στιγμή που έγινε βασική (12 ματς) εκτόξευσε την απόδοσή της στο σκοράρισμα κατά 5 πόντους (13 πόντους από τον Ιανουάριο)!

Το ακόμα πιο σπουδαίο δε με την παρουσία της στο κολεγιακό πρωτάθλημα με τα χρώματα του Canisius δεν είναι άλλο από το γεγονός πως κατάφερε να μπει στην κορυφαία αυτή πεντάδα ομόφωνα από όλους τους προπονητές που ψήφισαν -η μοναδική από τις 5 που το κατάφερε μαζί με την Parker του Niagara!

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί και το γεγονός πως δεν είναι η μοναδική Ελληνίδα που αγωνίζεται στο Canisius, με την πρώην παίκτρια του ΠΑΟΚ να είναι συμπαίκτρια με την Ξανθίππη Καρατάσιου.

 

Tags:
NCAA