Η χθεσινή βραδιά του κολεγιακού πρωταθλήματος μπάσκετ των ΗΠΑ, του NCAA, ήταν η ιστορικότερη που έχει διαδραματιστεί τα τελευταία χρόνια, με παραδόσεις και ιστορία να υποχωρούν και να δίνουν απλόχερα τη θέση τους στην έκπληξη και το αναπάντεχο!

Αναλυτικά τα κορυφαία fun facts της ημέρας: 

1. To Duke έχασε χθες στην έδρα του από το Illinois με 83-68. Αυτή είναι η 2η φετινή εντός έδρας ήττα για το ιστορικό κολέγιο, και η πρώτη φορά που γίνεται τόσο νωρίς (3 παιχνίδια) από τη σεζόν 1981-82.

2. Χθες, ήταν η 349η φορά τα τελευταία 25 χρόνια που τα κολέγια των Duke και North Carolina αγωνίστηκαν την ίδια ημέρα, και μόλις η 6η που χάνουν και αμφότερα.

3. Χθες, ήταν η 2η φορά που οι Mike Krzyzewski (Duke), Roy Williams (North Carolina) και Jim Boeheim (Syracuse) χάνουν την ίδια μέρα. Η πρώτη έλαβε χώρα στις 3 Δεκεμβρίου 1988.

4. Το Iowa έχει κερδίσει 7 σερί εντός έδρας παιχνίδια με τις ομάδες του top 30 της περιφέρειάς του. Η προηγούμενη φορά που έγινε κάτι ανάλογο, το ημερολόγιο έδειχνε 1948. 

+1. Χθες, ήταν η πρώτη νίκη του Iowa (vs North Carolina: 93-80) ενάντια σε αντίπαλο εντός του top 5 της περιφέρειάς του από το 1983.