Η εμπειρία είναι αυτό που μετράει για το Iona από το φιλικό με το Περιστέρι σύμφωνα με τον Rick Pitino. Η εμπειρία του να παίζεις απέναντι σε μία επαγγελματική ομάδα, η οποία συγκαταλέγεται και στις καλύτερες του ελληνικού πρωταθλήματος, σύμφωνα με τον Αμερικανό προπονητή, ο οποίος έκανε την αποτίμηση του πρώτου φιλικού της χρονιάς για τους Gaels, μιλώντας αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα.

Ο Pitino σύγκρινε μάλιστα το μπάσκετ που παίζεται στην FIBA σε σχέση με αυτό στο ΝΒΑ και στο κολεγιακό πρωτάθλημα, χαρακτηρίζοντάς το πολλές φορές πιο δυνατό.

Διαβάστε αναλυτικά τι σχολίασε ο Rick Pitino μετά το φιλικό:

«Ήταν μια εξαιρετική εμπειρία για εμάς. Αντιμετωπίσαμε μια επαγγελματική ομάδα, που θα αγωνιστεί στο Basketball Champions League. Τρεις από τους παίκτες των αντιπάλων ήταν παίκτες μου στην εθνική ομάδα, είναι τρομεροί. Ο προπονητής τους ήταν ο συνεργάτης μου. Ήταν μια εξαιρετική εμπειρία. Χάσαμε για 10 πόντους, αλλά κερδίσαμε πολλά. Οι παίκτες μου έμαθαν πάρα πολλά.

Το παιχνίδι στη FIBA είναι τρεις φορές πιο δυνατό σε σχέση με το ΝΒΑ και πέντε φορές πιο σκληρό από το κολεγιακό μπάσκετ. Θα μας βοηθήσει πολύ στη συνέχεια. Σίγουρα, ήταν μια εξαιρετική εμπειρία, το πιο ανταγωνιστικό διεθνές ταξίδι που κάναμε. Αντιμετωπίσαμε επαγγελματίες. Το Περιστέρι θα προσπαθήσει να φτάσει στην τετράδα του πρωταθλήματος».