Ο Μέισον Πλαμλί είναι ο καλύτερος σέντερ του NCAA και δεν σταματά να το αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία. Ο “ψηλός” του Duke ήταν και πάλι εντυπωσιακός (21π.-17ριμπ.) στη δύσκολη επικράτησης της ομάδας του κόντρα στο Ohio State με 73-68 δείχνοντας πως δεν έχει αντίπαλο στο “ζωγραφιστό”. Οι “Blue Devils” δυσκολεύτηκαν σημαντικά από το Ohio State στο πρώτο μέρος, αλλά στην επανάληψη βελτιώθηκαν αισθητά και με τον Πλαμλί να κυριαρχεί και στις δύο πλευρές του παρκέ έφτασαν στην έβδομη συνεχόμενη φετινή τους νίκη, παραμένοντας αήττητοι.

Σαφώς πιο εύκολο έργο είχε το Illinois, που πέρασε σαν σίφουνας από την έδρα του Georgia Tech με 75-62 συνεχίζοντας την εντυπωσιακή φετινή του πορεία. Οι νικητές διεύρυναν έτσι το ρεκόρ τους σε 8-0 αποδεικνύοντας πως τη φετινή σεζόν είναι ικανοί να κάνουν την υπέρβαση.

Καταιγιστικό ήταν και το New Mexico κόντρα στο Mercer, αφού οι “Lobos” έκαναν ό,τι ήθελαν στο παρκέ και με τον Άλεξ Κιρκ (16π.-13ριμπ.) να πραγματοποιεί σπουδαία εμφάνιση δεν δυσκολεύτηκαν να φτάσουν στη νίκη με 76-58, ενώ, τέλος, το Ohio μπορεί να δυσκολεύτηκε απέναντι στο St. Bonaventure, αλλά στο τέλος επικράτησε με 69-64.