“Ηχηρή σφαλιάρα” στους πρωταθλητές έδωσε χθες το βράδυ το Notre Dame καθώς επικράτησε εύκολα εντός έδρας του Kentucky με 64-50 δείχνοντας πως τη φετινή σεζόν έχει τις δυνάμεις να πραγματοποιήσει καλή πορεία στο NCAA. Οι “Fighting Irish” άντεξαν στην πίεση που τους άσκησαν οι πρωταθλητές στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου και με “βροχή τριπόντων” διατηρήθηκαν μπροστά στο σκορ με διψήφιες διαφορές φτάνοντας, εν τέλει, στην επικράτηση με 64-50. Όπλο των νικητών ήταν η ευστοχία από την περιφέρεια (8/15τρίπ.), αλλά και η πολύ καλή εμφάνιση του Τζακ Κόλεϊ, ο οποίος τελείωσε το παιχνίδι με 13π. και 11ριμπ..

Σε αντίθεση με το Kentucky, το Florida δεν είχε όρεξη για… αστεία. Οι Gators του Μπίλι Ντόνοβαν “σκόρπισαν” το Marquette και πραγματοποιώντας μία από τις καλύτερες φετινές τους εμφανίσεις κέρδισαν με 82-49 διευρύνοντας το αήττητο σερί τους στο 6-0. Χαρακτηριστικό της επιθετικής πολυφωνίας των Gators είναι το γεγονός πως έξι παίκτες σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων.

Τέλος, το Connecticut μπορεί να δυσκολεύτηκε απέναντι στο New Hamsphire, αλλά ελέγχοντας πλήρως τον ρυθμό στο δεύτερο ημίχρονο και έχοντας έναν εντυπωσιακό Ομάρ Καλχούν (16π.-8ριμπ.) πήραν τη νίκη με 61-53 συνεχίζοντας την καλή φετινή τους πορεία.