Το επόμενο… reunion της «τάξης του 2015» για το πανεπιστήμιο του Κεντάκι θα γίνει ιδιαιτέρως σύντομα. Γύρω στον Ιούνιο. Η φετινή σεζόν των Wildcats ήταν ιστορική στο παρά… δύο, καθώς η αήττητη μέχρι το φάιναλ-φορ του NCAA ομάδα του Τζον Καλιπάρι ηττήθηκε στον ημιτελικό και έχασε την ευκαιρία για έναν ιστορικό τίτλο. Ωστόσο, οι παίκτες του «Coach-Cal» δεν έχουν διάθεση για μία ακόμη ευκαιρία για το τρόπαιο. Ο αριθμός-ρεκόρ 7 παικτών θα αποχωρήσει από το πανεπιστήμιο και θα δηλώσει συμμετοχή στο επερχόμενο ντραφτ του ΝΒΑ! Κάτι που σημαίνει ότι οι δίδυμοι γκαρντ Άαρον και Άντριου Χάρισον, οι ύψους 2,13μ. Ουίλι Κόλεϊ-Στάιν και Ντάκαρι Τζόνσον και οι πρωτοετείς Καρλ-Άντονι Τάουνς, Τρέι Λάιλς και Ντέβιν Μπούκερ –οι 7 καλύτεροι σκόρερ των «Αγριόγατων»(!)- δίνουν τέλος στην κολεγιακή καριέρα τους. Ο κόουτς Καλιπάρι, πάντως, ευχήθηκε καλή επιτυχία στους μαθητές του. Και παρότι χάνει τον πυρήνα του ρόστερ του, αρχίζοντας δουλειά «στρατολόγησης» νέων παικτών, αστειεύτηκε πως «θα μπορούσαν να είναι και 8, αν ο Άλεξ Πόιθρες δεν είχε τραυματιστεί τον Δεκέμβριο και δεν έχανε το υπόλοιπο της σεζόν».

Ο Καλιπάρι έχει συνηθίσει τις εξόδους παικτών και την τακτική «one and done» (σ.σ.: freshmen που αποχωρούν μετά την πρώτη χρονιά τους). Το 2010 πρόσφερε στο ΝΒΑ 5 παίκτες στον 1ο γύρο και το 2012, μετά τον τίτλο, το Κεντάκι έδωσε στη Λίγκα για πρώτη φορά στην ιστορία το Νο1 και Νο2 του ντραφτ από το ίδιο σχολείο (Άντονι Ντέιβις, Μάικλ Κιντ-Γκίλκριστ) και συνολικά 6 παίκτες στην διαδικασία. Φέτος μπορεί να καταρρίψει αυτή την επίδοση με τους 7 υποψήφιους, ενώ ο «Cal» έχει «βγάλει» 19 παίκτες στο ντραφτ, εκ των οποίων οι 15 στον 1ο γύρο(!) και τόνισε πως «η απόφαση όλων των παιδιών είναι ατομική. Δεν έχει να κάνει με το πανεπιστήμιο ούτε με εμένα και τους συνεργάτες μου. Αλλά με το τι είναι καλύτερο για εκείνους και τις οικογένειές τους». Στο Κεντάκι θα επιστρέψουν για τη νέα σεζόν οι Τάιλερ Γιούλις, Μάρκους Λι και πιθανότατα ο Άλεξ Πόιθρες, ενώ ήδη έχουν επιλεγεί τρεις παίκτες από τους καλύτερους των γυμνασίων. Ο Καρλ-Άντονι Τάουνς δήλωσε πως «θέλω να δοκιμάσω την ευκαιρία μου και από τότε που ήμουν 7 ετών ονειρευόμουν να παίξω κόντρα στον Τιμ Ντάνκαν».

Συμμετοχή στο ντραφτ του ΝΒΑ δήλωσε και ο πρωτοετής σέντερ του Ντιούκ και φετινός πρωταθλητής Τζαλίλ Οκαφόρ, που φέτος είχε μ.ο. 17,3π.-8,5ριμπ.. Ο προπονητής του, Μάικ Σιζέφσκι, χαρακτήρισε «σπουδαία απόφαση» την επιλογή του παίκτη του, ενώ ο ίδιος ο 19χρονος Οκαφόρ τόνισε πως «δεν μου αρέσει που θα έχω παίξει τόσο λίγο στο κολέγιο, όμως πήρα και μία επιχειρηματική απόφαση». Περιμένοντας και την επιλογή του καλού φίλου του και πολυτιμότερου παίκτη του φάιναλ-φορ, Τάιους Τζόουνς, που δεν έχει ανακοινώσει ακόμη τις προθέσεις του, αλλά θεωρείται απίθανο να παραμείνει στους «Blue Devils». Ο Οκαφόρ γίνεται ο 6ος «one and done» παίκτης που αποχωρεί την τελευταία 5ετία, με πιο πρόσφατους τους Κάιρι Ίρβινγκ, Όστιν Ρίβερς και Τζάμπαρι Πάρκερ. Ο κόουτς Σιζέφσκι περιμένει και την απόφαση του Τζάστις Ουίνσλοου, που επίσης αναμένεται να δηλώσει συμμετοχή στο ντραφτ του ΝΒΑ.