Σε γράφημα που δημοσίευσε το statmuse οι Los Angeles Lakers έχουν οδηγηθεί στη γραμμή των βολών 263 φορές παραπάνω από το διπλάσιο σε σχέση με τους 2ους Heat που έχουν οδηγηθεί 123 φορές μετά τα γεγονότα της 29ης Ιανουαρίου και το παιχνίδι των Lakers με τους Celtics.

Συγκεκριμένα σε αυτό τον αγώνα οι Celtics επέστρεψαν στις νίκες έπειτα από τρεις σερί ήττες, λυγίζοντας με 125-121 τους Lakers στην παράταση. Οι Lakers ωστόσο έχoυν κάθε λόγο να φωνάζει λόγω ενός no-call στο φινάλε της κανονικής διάρκειας του αγώνα πάνω στον Lebron James στην τελευταία επίθεση των φιλοξενούμενων.

Συγκεκριμένα, ο Lebron είχε πάρει τον αριστερό διάδρομο και πήγαινε να τελειώσει την φάση, όταν ο σταρ των Σέλτικς Jayson Tatum του χτύπησε το αριστερό χέρι. Κανείς εκ των τριών διαιτητών ωστόσο δεν είδε παράβαση, με τον “Βασιλιά” να είναι έξαλλος και να γονατίζει στο παρκέ από τα νεύρα του.

Για την ιστορία, μετά τον αγώνα η τριάδα των διαιτητών – αλλά και το NBA – παραδέχθηκαν ότι έγινε λάθος στην τελευταία φάση της 4ης περιόδου.

Ωστόσο ο Antony Davis μετά το τέλος του αγώνα είπε πράγματα για τους διαιτητές που είναι δεδομένο ότι θα επιφέρουν… πρόστιμο από το NBA.

“Ο Τέιτουμ του έκανε φάουλ. Του έκανε φάουλ. Ξεκάθαρα. Ξεκάθαρα. Αυτά είναι μ@λ@κίες” δήλωσε αρχικά ο Ντέιβις μετά τον αγώνα, συνεχίζοντας στο ίδιο ύφος: “Αυτό είναι απαράδεκτο. Και σας εγγυώμαι ότι τίποτα δεν θα συμβεί στους διαιτητές. Μας έκλεψαν σήμερα, ειλικρινά. Ήταν εξώφθαλμο φάουλ… Είναι απαράδεκτο για να είμαι ειλικρινής. Οι διαιτητές ήταν κακοί. Ήταν κακοί σήμερα”.

Δείτε το video.

Από τις 29 Ιανουαρίου του 2023 και μετά  οι Lakers έχουν οδηγηθεί στις βολές 263 φορές, παραπάνω το διπλάσιο από ότι έχουν οδηγηθεί οι 2οι Heat με 123 βολές ενώ την εφτάδα συμπληρώνουν οι Sixers (104 βολές), οι Clippers (96 βολές), οι Kings (81 βολές), οι Knicks (55 βολές) και οι Magic με 46 βολές.