Με αφορμή το παιχνίδι του NBA που διεξήχθη στο Παρίσι ανάμεσα στους Bulls και στους Pistons πραγματοποιήθηκαν σημαντικές συναντήσεις. Μία από αυτές ήταν και η συνάντηση του Κομισάριου του NBA Adam Silver και του Προέδρου της Γαλλίας Emmanuel Macron.

Συγκεκριμένα, οι δύο άνδρες συμφώνησαν ύστερα από συζητήσεις να στοχεύσουν στην ανάπτυξη του μπάσκετ όχι μόνο στη Γαλλία αλλά και στην ήπειρο της Αφρικής. Ειδικότερα, προγραμματίστηκε ανταλλαγή παικτών σε όλες τις βαθμίδες μεταξύ NBA και LNB ενώ άμεσος στόχος τέθηκε και η ενίσχυση των ακαδημιών της Αφρικής. Οι λεπτομέριες της συμφωνίας αυτής θα γίνουν γνωστές καθώς πλησιάζουμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024.

Αναλυτικά οι δηλώσεις Macron:

«Είμαι χαρούμενος και περήφανος για την επιλογή του NBA να κάνει τη Γαλλία και το Παρίσι μια από τις προνομιούχες ‘παιδικές χαρές’ του στον κόσμο. Αντικατοπτρίζει την ιδιαίτερη και μακροχρόνια σχέση που έχει η Γαλλία με το NBA. Με την αριστεία που διακατέχει τις προπονήσεις μας, τις επιδόσεις των εθνικών μας ομάδων και τη φιλοξενία των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών αγώνων του Παρισιού 2024, έχουμε τώρα την ευκαιρία να προχωρήσουμε παραπέρα και να συμμετάσχουμε σε μια χρήσιμη και διαρκή συνεργασία προς όφελος και του γαλλικού μπάσκετ».

Από πλευράς του ο Silver υπογράμμισε:

«Είναι τιμή μας που συνεργαζόμαστε με τον Πρόεδρο Μακρόν, τη Γαλλική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και την LNB για να αξιοποιήσουμε την τεράστια δυναμική γύρω από το μπάσκετ και το NBA στη Γαλλία. Ο Πρόεδρος Μακρόν πιστεύει ακράδαντα στη δύναμη του μπάσκετ να εμπνέει και να συνδέει τους ανθρώπους παντού, και βλέπουμε τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης του παιχνιδιού, αλλά και της προώθησης οικονομικών ευκαιριών γύρω από τον αθλητισμό στη Γαλλία και την Αφρική».