Αν υπάρχει κάτι που έχει κρίνει κάθε ένα από τα μέχρι πρότινος παιχνίδια στη σειρά των Boston Celtics με τους Milwaukee Bucks αυτό δεν είναι άλλο από τα hustle στοιχεία και τη συγκέντρωση. Κάτι τέτοιο αντικρίσαμε και χθες.

Στην 3η περίοδο, οι Κέλτες να μοιάζουν απογοητευμένοι και… ξενερωμένοι τόσο με μερικά no calls όσο και με τις κακές τους επιθετικά επιλογές, κάτι που φυσικά έχει άμεση επιρροή και στην αμυντική τους υπόσταση όπου δέχθηκαν αρκετούς πόντους από transition ή από “αδιαφορία” στα μετόπισθεν. Η διαφορά ξεφεύγει, με το Milwaukee να είναι πολύ physical στην άμυνά του και να βρίσκει εύκολους πόντους.

Στην 4η περίοδο, η Βοστόνη αποδεικνύει γιατί θεωρείται μια από τις πιο αθλητικές και σκληρές άμυνες της λίγκας και παίρνοντας ψυχολογία από μερικά γρήγορα καλάθια καταφέρνει και τουμπάρει το ματς βγάζοντας από την εξίσωση για μεγάλο διάστημα τόσο τον Γιάννη Αντετοκούνμπο όσο και τον Jrue Holiday, που σε αυτό το διάστημα τα… έσπασαν με 7-19 σουτ εντός πεδιάς και 1-5 τρίποντα.

Άμα καθησυχάσεις για μερικά δευτερόλεπτα, αν απογοητευτείς λίγο περισσότερο από το επιτρεπόμενο, αν θυμώσεις και ζοριστείς, το προβάδισμα ή η μικρή απόσταση που είχε χτιστεί γίνεται καπνός. Μιλάμε άλλωστε για δύο ομάδες που βρίσκουν άμεσα αυτοπεποίθηση από την αποτελεσματικότητα στην άμυνά τους και αντλούν άμεσα ενέργεια από την εν γένει ωμότητα στις επαφές.

Αναφορικά τώρα με το μαρκάρισμα του Greek Freak, οι Celtics έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν, με τον Al Horford και τον Grant Williams να τα πηγαίνουν εξαιρετικά απέναντί του για τα δεδομένα του αντιπάλου τους -κάτι που έφερε και τις συνεχόμενες αλλαγές για να βρει τον Jaylen Brown ως match up στο φινάλε. Αλλά ο Αντετοκούνμπο είναι ο… Αντετοκούνμπο και από τη στιγμή που έχει γίνει συνεπής και με τις βολές του, όλα θα πάνε πάντα καλά για τον ίδιο -ειδικότερα και υπό τα πέπλα της προστασίας που απολαμβάνουν οι σταρ του ΝΒΑ.

 

 

 

Τι κρατούν οι φιλοξενούμενοι, που καλούνται υποχρεωτικά πια να κλέψουν το Game 4;
Ότι σε ένα ματς όπου ο Γιάννης σκόραρε 40+ πόντους, όπου ο Jayson Tatum ήταν ενδεχομένως χειρότερος από ποτέ και γενικά δεν ήταν σπουδαίοι έχασαν στο καλάθι από τους πρωταθλητές κόσμου, που έμοιαζαν να τα έχουν χαμένα στην 4η…