Όπως έγινε γνωστό, ο Steven Adams θα μείνει εκτός απροόπτου εκτός και στα playoffs, αφού δεν έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του στο δεξιό γόνατο. Στο πρόσωπο του Kenneth Lofton Jr  βρήκαν τον αντικαταστάτη του οι Memphis Grizzles.

Ο βασικός σέντερ των Grizzles τραυματίστηκε στις 22 Ιανουαρίου σε έναν αγώνα με τους Suns. Το αρχικό χρονοδιάγραμμα έκανε λόγο για απουσία 3-5 εβδομάδων, ωστόσο 2.5 μήνες αργότερα δεν έχει επιστρέψει καν στις προπονήσεις και κατά τα φαινόμενα δεν θα αγωνιστεί ούτε στην postseason.

Ο Adams είναι μία από τις δύο σημαντικές απουσίες του Μέμφις στην γραμμή ψηλών. Η άλλη είναι απουσία είναι αυτή του – back up του Adams – Brandon Clarke, ο οποίος έχει τεθεί εκτός για την σεζόν λόγω ρήξης αχίλλειου τένοντα.

Δείτε την φάση του τραυματισμού.

Την φετινή σεζόν ο Adams είχε 8.6 πόντους, 11.5 ριμπάουντ, 2.3 ασιστ και 1.1 κοψίματα μέσο όρο σε 27 λεπτά συμμετοχής. Το πιο σημαντικό ωστόσο ήταν ότι από τα 11.5 ριμπάουντ ανά αγώνα που αριθμούσε, τα 5.1 (!) ήταν επιθετικά, όντας καθοριστικός για αυτό τον λόγο στο επιθετικό πλάνο του Memphis.

Οι Grizzles ήδη έχουν κινηθεί για την υπογραφή με two-way συμβόλαιο του rookie Kenneth Lofton Jr (20 χρονών, 1.98,μ).

Ο Lofton ήταν ο Rookie της χρονιάς στην G-League με την θυγατρική των Mempphis, τους Memphis Hustles αριθμώντας 20.2 πόντους, 10.4 rebounds, και 4 assists φέτος με την φανέλα των Hustles.

Επίσης σύμφωνα με τα ρεπορτάζ οι Grizzles θα αποδεσμεύσουν τον φέρελπι rookie Kennedy Chandler (20 χρονών, 1.80μ) που έδειξε καλά στοιχεία στο παρκέ και είχε ένα μακρόχρονο συμβόλαιο με τους Grizzles.

Παράλληλα οι Grizzles υπέγραψαν με two-way συμβόλαιο τον πρώτο στις assists για τους Hustles στην G – League, τον Jacob Gilyard (24 χρονών, 175μ).