Ο Marc Gasol -έπειτα από 1.5 χρόνο στον Καναδά και τους Toronto Raptors, όπου πήρε και το πρωτάθλημα του 2019- αποφάσισε να μετακομίσει στο πάντα καλοκαιρινό Los Angeles για να ενισχύσει τις προσπάθειες για back to back τίτλους των τοπικών Lakers των LeBron James και Anthony Davis.

Ωστόσο, μετά από λίγους μόλις μήνες, έχει απωλέσει τη θέση του βασικού center, εξαιτίας τόσο της προσθήκης του Andre Drummond ως ελεύθερου, αλλά και της μέτριας αγωνιστικής του επίδοσης σε άμυνα -κυρίως- και επίθεση.

 

Μετά τη -χωρίς Drummond- νίκη των «Λιμνανθρώπων» επί των Sacramento Kings, o Ισπανός «ψηλός» δήλωσε:

 

«Τα πράγματα αλλάζουν συνεχώς και πρέπει να προσαρμοστείς όσο το δυνατόν γρηγορότερα.
Όλα αλλάζουν γρήγορα στο ΝΒΑ, όπως άλλαξαν και με μένα. Αλλά είμαι αφοσιωμένος στην ομάδα μου.

Είναι πολύ δύσκολο για μένα, αλλά ξέρω ότι κάποτε θα παίξω ξανά. Δεν είναι ποτέ εύκολο αυτό για έναν παίκτη. Θες να παίζεις, θες να συνεισφέρεις. Ειδικότερα όταν έχεις έρθει σε μια ομάδα για ένα σκοπό. Θα δούμε.

Πλέον, υπάρχει το «αν». «Αν» θα με χρειαστούν ξανά δηλαδή. Δεν είμαι πια η πρώτη επιλογή. Είμαι η τρίτη και η τέταρτη. Και πρέπει να το αποδεχθώ επειδή είναι η δουλειά μου. Δεν είναι εύκολο να το δεχθώ».

 

Χθες, αγωνίστηκε 28 λεπτά, και πρόλαβε να μετρήσει 5 πόντους, 9 ριμπάουντ και 6 τελικές πάσες, όντας ο μόνος διαθέσιμος center των Lakers μαζί με τον Montrelz Harrell (5 πόντοι, 10 ριμπάουντ), που έχει ωστόσο βασικό ρόλο ως Sixth Man στο rotation του coach Vogel.