Το κυρίαρχο συστατικό που (δεν) πλανάται γύρω από την υπόθεση «Kevin Durant» στους Brooklyn Nets από τη στιγμή που ζήτησε ανταλλαγή για πρώτη φορά μέχρι και σήμερα είναι η έλλειψη σιγουριάς για το επόμενο βήμα τόσο της ομάδας όσο και των μνηστήρων του σπουδαίου σκόρερ.

  1. Άλλοι σύλλογοι φάνταζαν ως τα δίχως αμφιβολία φαβορί για την απόκτησή του τον Ιούλιο, διαφορετικοί πλέον.
  2. Άλλη ήταν η προσέγγιση των Nets γύρω από τον KD, διαφορετική πλέον.
  3. Άλλες ήταν οι απαιτήσεις του Brooklyn για να τον παραχωρήσουν μέχρι και την περασμένη βδομάδα, διαφορετικές πλέον -όσο υπερβολικές και αν φαντάζουν.

Μπορεί τα picks να ήρθαν ξανά στη μόδα χάρις τον Danny Ainge, που πασάρει τους Rudy Gobert και Donovan Μitchell σε Minnesota και Νέα Υόρκη, αντίστοιχα, για χάρη πολλών επιλογών στα επερχόμενα Draft αλά Oklahoma City Thunder, αλλά οι Nets μετά την απόφασή τους να στηρίξουν Marks (GM) και Nash (Head Coach) αφήνοντας στα κρύα του λουτρού τον KD παρουσιάζονται πολύ πιο επιθετικοί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Ύστατο παράδειγμα η εξωφρενική τους απαίτηση προς τους Boston Celtics περί παραχώρησης τόσο του Jaylen Brown όσο και του Jayson Tatum. Μπορεί κάποιος που βρίσκεται στο ΝΒΑ να μην αξίζει απαραίτητα τη θέση που κατέχει, αλλά η αλήθεια είναι πως κανείς δεν είναι ηλίθιος. Και η κίνηση αυτή του Brooklyn φανερώνει πολλά.

Για να φτάσουν στο σημείο να ζητήσουν τους δύο κορυφαίους παίκτες των Celtics, μιας ομάδας που μαζί με το εν λόγω δίδυμο έφτασε δύο παιχνίδια μακριά από τον τίτλο πέρυσι, είναι σχεδόν σίγουρο το γεγονός πως τα χαρτιά που έχουν αυτή τη στιγμή στα χέρια τους είναι πολύ καλά και με την εν λόγω κίνηση έριξαν απλά άδεια για να πιάσουν γεμάτα μην έχοντας τίποτα να χάσουν.
Ποια είναι αυτά τα χαρτιά; Νομίζω πως για να μάθουμε την απάντηση θα πρέπει να κοιτάξουμε προς Philadelphia μεριά, με ένα πακέτο των Tyrese Maxey και Matisse Thybulle να φαίνεται έτοιμο να πείσει το FO πάραυτα.

Είναι καλύτερο deal σε σχέση με τον Brown που προσφέρουν οι Κέλτες;
Ενδεχομένως, αφού υπάρχει αναγκαστικά και ο με βαρύ συμβόλαιο για να χωρέσει τον Durant Tobias Harris σ’ αυτό, ναι.
Είναι καλύτερο σε σχέση με ένα πακέτο των Js;
Σε καμία περίπτωση.
Αν καίγονταν τόσο πολύ οι Nets να διώξουν τον Durant, θα κατέθεταν μια τέτοια «χαζή» πρόταση στη Βοστόνη, μια από τις κύριες υποψήφιες για την απόκτησή του;
Φυσικά και όχι.