Οπως το λέει εκείνη η ατάκα. “Οποιαν πέτρα κι αν σηκώσεις στον κόσμο, όλο και κάποιον Ελληνα θα βρεις από κάτω”. Δεν το πιστεύετε αυτό; Ε, πάρτε παράδειγμα το ΝΒΑ για να πειστείτε. Η ελληνική σημαία κυματίζει ψηλά στον ιστό της μεγαλύτερης βιομηχανίας παραγωγής μπασκετικού θεάματος στον πλανήτη. Ο απόλυτος σημαιοφόρος της Ελλάδας εκεί δεν είναι όποιος κι όποιος. Είναι ένας από τους απόλυτους πλέον σταρ του ΝΒΑ και δεν είναι άλλος φυσικά από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο που αποτελεί τον απόλυτο ηγέτη των Μπακς και μια από τις απόλυτες ατραξιόν του αμερικανικού πρωταθλήματος μπάσκετ. Μα ο “Greek Freak” δεν είναι ο μόνος Ελληνας εκεί. Εχει και μεγάλη ελληνική παρέα, που αυξάνεται και συνέχεια. Χθες η ελληνική παροικία απέκτησε ένα επιπλέον μέλος. Τον Κώστα Αντετοκούνμπο που έκανε το όνειρό του να παίξει στο ΝΒΑ πραγματικότητα και υπέγραψε two way contract με τους Ντάλας Μάβερικς (τον απέκτησαν με ανταλλαγή από τους Σίξερς που τον είχαν επιλέξει στο Νο 60 του φετινού ντραφτ).

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ

Ετσι χθες ο ελληνικός πληθυσμός στο ΝΒΑ έφτασε αισίως τα 5 μέλη! Στην επόμενη καταμέτρηση όμως, το νούμερο αυτό θα ανέβει στα 6, καθώς άλλος ένας Ελληνας μπαίνει σ’ αυτόν τον μαγικό κόσμο. Ο λόγος για τον Νάζαρεθ Μήτρου Λονγκ.

Ο ΝΑΖΑΡΕΘ ΜΗΤΡΟΥ ΛΟΝΓΚ

Ο Ελληνοκαναδός γκαρντ έπεισε τους Τζαζ στο Summer League ότι μπορεί να σταθεί στο ΝΒΑ και να βοηθήσει την ομάδα. Ετσι οι Τζαζ αποφάσισαν να τον βάλουν να υπογράψει two way contract και θα παίξει κι αυτός στο νέο πρωτάθλημα. Πέρυσι ο Μήτρου Λονγκ είχε μ.ο. 18 πόντους, 6.1 ριμπάουντ, και 4.6 ασίστ στη G-League με τους Salt Lake City Stars.

Οι άλλοι Ελληνες του ΝΒΑ θα μείνουν όπως όλα δείχνουν στο πρωτάθλημα και φυσικά στις ομάδες τους. Εκτός από έναν, για τον οποίο όλα είναι πιθανά. Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο βέβαια ούτε λόγος να γίνεται. Είναι ο σούπερ σταρ των Μπακς και ένας από τους μεγάλους σταρ του ΝΒΑ και δεν θα το κουνήσει ρούπι απο εκεί για πολλά πολλά πολλά χρόνια! Ο Κώστας Κουφός αναμένεται να συνεχίσει στο Σακραμέντο, Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ αναμένεται να μείνει στους Ατλάντα Χοκς.

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΦΟΣ

Ο ΤΑΪΛΕΡ ΝΤΟΡΣΕΪ

Το μετέωρο βήμα του Παπαγιάννη

Ο μόνος που δεν ξέρει κανείς αν το αύριο θα τον βρει στο ΝΒΑ είναι ο Γιώργος Παπαγιάννης. Ο Ελληνας σέντερ του Πόρτλαντ δείχνει να.. ζορίζεται στους Μπλέιζερς. Θέλει να έχει ρόλο στην ομάδα. Δεν έχει τρελαθεί και δεν ζητάει, βέβαια,να ειναι βασικός. Να παίζει θέλει έστω και ελάχιστα και μην ξαναζήσει τον εφιάλτη που έζησε στο Σακραμέντο, όταν οι Κινγκς τον είχαν κάνει… μπαλάκι ανάμεσα στο ΝΒΑ και στην G-League και κάθε τρεις και λίγο τον έστελναν στην άγονη γραμμή της Αναπτυξιακής Λίγκας.

Ο Παπαγιάννης θα κάνει μια μεγάλη κουβέντα με τους Μπλέιζερς κι αν δεν πάρει εγγυήσεις, ότι δεν θα τον κάνουν γιο γιο και θα τον στέλνουν συνέχεια στην G-League, τότε θα ζητήσει να αποδεσμευτεί. Ποιο θα είναι το μέλλον του; Ο “Big Papa” θέλει να μείνει στο ΝΒΑ. Μα αν δεν βρει ομάδα εκεί, θα γυρίσει στην Ευρώπη, που φυσικά καραδοκεί για την απόκτησή του ο Παναθηναϊκός.

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ