Ο Karl-Anthony Towns των Minnesota Timberwolves είναι ένας από τους κορυφαίους ψηλούς στο ΝΒΑ αυτήν τη στιγμή. Όντας μακρύς, φινετσάτος και σύγχρονος, δύσκολα θα μπορούσε να μην έχει αφήσει το στίγμα του στην λίγκα. Και τι στίγμα! 22.7 πόντοι. 11.8 ριμπάουντ, 2.8 ασίστ, 0.8 κλεψίματα και 1.5 τάπες, σουτάροντας παράλληλα από το παρκέ με 53% εντός παιδιάς, 39% στο τρίποντο και 83% στις βολές. Έχει καταφέρει να γίνει 2 φορές All Star, να έχει 4 βραβεία παίκτη της εβδομάδας, να βγει Rookie της χρονιάς (2016) και να μπει και στις κορυφαίες πεντάδες της σεζόν το 2018. Όλα αυτά σε μόλις 5 χρόνια παρουσίας στο πρωτάθλημα. Όλα αυτά ενώ είναι μόλις 25 ετών!

Ωστόσο, παρά τα στατιστικά του, τα επιτεύγματά του και το πλούσιο αθλητικά μέλλον του, ο Karl-Anthony Towns είναι καλύτερος παίκτης εκτός παρκέ, με τις ενέργειές του να τον μετατρέπουν σε έναν απόλυτο κοινωνικό πρωταγωνιστή, ένα πρότυπο για τους νεότερους, έναν καλό φίλο για τους πρεσβύτερους.

Το 2014, όταν ήταν παίκτης του κολεγίου του Kentucky, βρισκόταν μαζί με την ομάδα στις Μπαχάμες, όπου θα λάμβανε χώρα μια σειρά φιλικών αγώνων εν’ όψει της επερχόμενης σεζόν. Σε ένα break από τις προπονήσεις, ο Karl «πιάστηκε» να μοιράζει τα πλένει τα πόδια νεαρών παιδιών στη Nassau, και να μοιράζει από ένα ζευγάρι παπούτσια σε όσα δεν είχαν δικό τους. Χωρίς καμία επίσημη κάμερα, χωρίς «κράχτη», χωρίς τίποτα.

Ο Karl-Anthony Towns κατάγεται από τον Άγιο Δομίνικο, αλλά έχει γεννηθεί στο Edison του New Jersey. Όπως είναι λογικό, θα μπορούσε να πάρει την αμερικάνικη υπηκοότητα και να αγωνιστεί με την εθνική ομάδα των ΗΠΑ όποτε ήθελε. Ο ίδιος όμως, έμεινε πιστός στην πατρίδα του, υπερασπιζόμενός την με τον πιο ευφάνταστο τρόπο.

«Το αγαπημένο μου φαγητό είναι το arroz con pollo (ελληνιστί κοτόπουλο με ρύζι). Η μαμά μου κάνει το καλύτερο arroz con pollo, και ξέρω γιατί. Το κάνει όπως το έκανε και η γιαγιά μου, και η συνταγή έχει περάσει από γενιά σε γενιά. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να τρώω το σπιτικό φαγητό της μαμάς μου».

Όταν ήταν ακόμα στο Kentucky, κατά τη διάρκεια ενός προπονητικού διπλού, ένας αντίπαλος είχε σωριαστεί στο έδαφος και έτσι ο Karl είχε όλο το καλάθι για να σκοράρει. Σταμάτησε τη ντρίμπλα του, κοίταξε τον αντίπαλο και περίμενε υπομονετικά τον εκ νέου σχηματισμό της άμυνας.

Όλα αυτά τα έμαθε από την οικογένειά του, από τη μητέρα του Jacqueline και τον πατέρα του Karl Sr. Όλα αυτά τα έμαθε μια χριστουγεννιάτικη ημέρα που ο μπαμπάς του τον πλησίασε δακρυσμένος, λέγοντάς του πως δεν έχει τα χρήματα για να του αγοράσει κάποιο δώρο φέτος. Όλα αυτά τα έμαθε όταν, κάποιους μήνες αργότερα, ο μπαμπάς του του έφτιαξε ένα DIY μίνι γήπεδο για να προπονείται στο σπίτι.

Όλα αυτά τα είδε να γίνονται πράξη όταν δε μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του, όταν συνειδητοποίησε πως θα αγωνιστεί στο πρώτο All Star Game της καριέρας του, και η οικογένειά του ήταν εκεί, έγιναν όλοι μαζί ένα ανθρώπινο κουβάρι στιγμών, αγάπης και δικαίωσης. Γιατί η οικογένειά τους δεν τα παράτησε ποτέ, ακόμα και όταν θα μπορούσε. Δεν τα παράτησε όταν δεν μπορούσε.

H οικογένειά του δεν είναι πια ολόκληρη εδώ και λίγες μέρες. Η μητέρα του απεβίωσε μετά από πολύμηνη μάχη με τον κορονοϊό, στα 40 της μόλις χρόνια. Ήταν ξεκάθαρα η πιο δύσκολη στιγμή στη ζωή του Karl, μια στιγμή που δεν είχε φανταστεί ποτέ ότι θα ερχόταν.

«Έκλεισα τα μάτια μου για λίγο και ξαφνικά από το παιδί που ήμουν έγινα άντρας. Μπορεί να μην σε έχω πια στα χέρια μου, αλλά θα σε έχω πάντα στην καρδιά μου. Είσαι το πιο γλυκό δώρο που μου έχει δοθεί ποτέ».

Ο Karl-Anthony Towns είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στο ΝΒΑ αυτήν τη στιγμή. Αλλά είναι τόσο καλός που δε γνωρίζαμε το πόσο καλύτερος είναι εκτός παρκέ.

Ο Karl-Anthony Towns είναι το πιο γλυκό δώρο που θα μπορούσαμε να ζητήσουμε ποτέ!