Επιστροφή στις νίκες για τους Milwakee Bucks μετά από τέσσερα ανεπιτυχή αποτελέσματα. Θύμα τους οι Minnesota Timberwolves με σκορ 123-114. Ωστόσο, η νίκη αυτή συνοδεύτηκε και με μία από τις πιο εντυπωσιακές εμφανίσεις του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Πάμε όμως να ξετυλίξουμε αρχικά το κουβάρι της αναμέτρησης.

Στο πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι μαζί με τον Γιάννη μπήκαν κάπως νωθρά στον αγωνιστικό χώρο με αποτέλεσμα να χάνουν και με διαφορά 13 πόντων (42-55) στο ημίχρονο. Στο δεύτερο μέρος όμως οι Bucks μπήκαν θέλοντας να ανεβάσουν την αποδοσή τους σε άμυνα και επίθεση με αποτέλεσμα να φέρουν το σκορ στο πόντο (73-74). Γιάννης και Portis ήταν οι πρωταγωνιστές για να δώσουν το προβάδισμα στην ομάδα τους και να προηγηθούν ακόμη και με 16 (105-89). Η διαφορά διατηρήθηκε μέχρι και το φινάλε όπου τα ”Ελάφια” πανηγύρισαν το ρόζ φύλλο αγώνα.

Ωστόσο, την αναμέτρηση θα έχει να τη θυμάτα για χρόνια ο Greek Freak καθώς σημείωσε δύο μυθικές επιδόσεις που είχαν να σημειωθούν 56 και 40 χρόνια αντίστοιχα στο NBA. Συγκεκριμένα, στη χθεσινή αναμέτρηση σημείωσε 43 πόντους, έχοντας 20 ριμπάουντ και 5 ασίστ. Έτσι σε συνδυασμό με την εμφανίση του επί των Bulls έκανε ο πρώτο back to back 40+ πόντους, 20+ ριμπάουντ και 5+ ασίστ, μετά τον τεράστιο Chamberlain ενώ παράλληλα έγινε ο πρώτος που κάνει back to back 40+ πόντων και 20+ ριμπάουντ, μετά τον Moses Malone που είχε σημειώει το ίδιο ρεκόρ το 1982.

Από πλευράς ηττημένων έπεσαν στο 16-20 και είχαν ως διακριθέντα τον Edwards με 30 πόντους.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

Δείτε τις καλύτερες φάσεις του Γιάννη