Παίκτες του NBA που έχασαν εκατομμύρια. Αρκετά συχνό φαινόμενο θα λέγαμε στη πάροδο των χρόνων. Παίκτες που επένδυσαν με αναποτελεσματικό τρόπο τα χρήματα τους, τους μισθούς τους βρέθηκαν να αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Το basketblog.gr λοιπόν παρουσιάζει τους 13 παίκτες που είτε με τον έναν είτε με τον άλλον τρόπο έχασαν τα λεφτά που με τόσο κόπο κέρδισαν στη πλούσια σταδιοδρομία τους στο NBA.

Darius Miles

Για πολλούς ήταν ο επόμενος Kevin Garnett. Ο Miles βρέθηκε στο νο.3 του Draft το 2000 και όλοι οι προβολείς συγκεντρώθηκαν πάνω του.

Με περισσότερα από 62 εκατομμύρια δολάρια ο Αμερικανός μετέτρεψε τα πλούτη του σε κακές επενδύσεις και νομικά ζητήματα, συμπεριλαμβανομένων των καθυστερούμενων αποδοχών και πληρωμές για την υποστήριξη των παιδιών. Τελικά, η καριέρα και η προσωπική του ζωή δεν ήταν όπως ο ίδιος θα περίμενε. Προσπάθησε να επιστρέψει στο παρκέ αργότερα στην καριέρα του αλλά ήταν ήδη πολύ αργά.

 Latrell Sprewell

Υπήρχαν πολλά πράγματα που σημάδεψαν την καριέρα του Sprewell στο NBA. Όταν ο Spree είχε φτάσει στη Minnesota δεν ήταν ο εκρηκτικός σκόρερ που ήταν κάποτε στη Νέα Υόρκη ή το Γκόλντεν Στέιτ, αλλά ήταν ακόμα ένας ικανός βασικός με διψήφιο μέσο όρο.

Αφού βοήθησε τους T-Wolves στην καλύτερη τους πορεία στην ιστορία της ομάδας, ο Sprewell απέρριψε ένα τριετές συμβόλαιο 21 εκατομμυρίων δολαρίων. Με σχεδόν 100 εκατομμύρια δολάρια ήδη στην τσέπη του,βρέθηκε χωρίς ομάδα και πολλά από τα εκατομμύρια που είχε χάθηκαν λόγω κατασχέσεων στα σπίτια του που δεν είχαν πληρωθεί.

Scottie Pippen

Στο πλευρό του Michael Jordan, o Pippen δεν μπόρεσε να έχει τις απολαβές που ήθελε. Την περίοδο όμως που μετακόμισε στους Rockets αμειβόταν με 77 εκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Ωστόσο, οι κακές επενδύσεις αλλά και ένα άσχημο διαζύγιο με τη γυναίκα του τον οδήγησαν στο να χάσει τη μισή του περιουσία.

 Allen Iverson

Ο Iverson ήταν ένας από τους πολλούς παίκτες του ΝΒΑ που προέρχονταν από μια ζωή με αγώνες και δύσκολες στιγμές. Ένιωθε την ανάγκη να φροντίσει την οικογένεια και τους φίλους του που του στάθηκαν δίπλα στο ταξίδι του. Αυτοκίνητα, ρούχα, κοσμήματα, σπίτια και διακοπές ήταν μόνο μερικά από τα έξοδα που πλήρωναν οι απολαβές του Άιβερσον κατά τη διάρκεια της θητείας του στο ΝΒΑ.

Στο μέλλον αντιμετώπιζε αρκετές οικονομικές δυσκολίες αφού μεγάλο μέρος των απολαβών του είχε χαθεί.

Keni Anderson

Μετά από 15 χρόνια και εννέα διαφορετικές ομάδες, ο point guard θα έφευγε από το πρωτάθλημα με συνολικά σχεδόν 64 εκατομμύρια δολάρια σε κέρδη καριέρας. Θα μπορούσε κανείς να υποθέσει ότι θα ήταν έτοιμος για τη ζωή, σωστά; Όχι, λάθος.

Δυστυχώς, οι δαπάνες του Anderson ξεπέρασαν κατά πολύ το εισόδημά του, όταν προσθέτουμε δύο γάμους και επτά παιδιά με διάφορες μητέρες. Σε όλα αυτά προσθέστε  ανόητες επενδύσεις και ένα σωρό ακριβά αυτοκίνητα.

Edy Curry

Αναμφίβολα ένα χαμένο ταλέντο της γενιάς του. Με αυτόν στη θέση του ηγέτη, οι Bulls ήλπιζαν πως θα επέστρεφαν στη κορυφή μετά και την απόσυρση του MJ.

Δυστυχώς για τον Curry, τα προβλήματα της υγείας του οδήγησαν στην πτώση του από το ενδεχόμενο μεγαλείο. Ενώ ορισμένα από τα προβλήματα υγείας του προκλήθηκαν από τον εαυτό του, άλλα προήλθαν από διάφορους τραυματισμούς, ωστόσο στο τέλος της ημέρας, ο Curry κατάφερε να βγάλει 70 εκατομμύρια δολάρια και να τα χάσει όλα.

Delonte West

Αρκετά προβλήματα υγείας και για τον West ο οποίος έπασχε από μανιοκατάθλιψη. Λέγεται πως είχε ξοδέψει τουλάχιστον 16 εκατομμύρια δολάρια των κερδών του. Η τράπεζα του πήρε και τα δύο σπίτια που είχε στη κατοχή του ενώ είχε και αρκετά χρέη προς το δημόσιο.

Η καριέρα του στο μπάσκετ που ολοκληρώθηκε με τους Texas Legends του NBA Development League το 2015 και έπειτα πέρασε τον χρόνο του κοιμούμενος σε ένα πτυσσόμενο κρεβάτι από το σπίτι των μελών της οικογένειας, επειδή δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά τη θέση του.

Dennis Rodman

Κέρδισε σχεδόν 50 εκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια της θητείας του στο πρωτάθλημα. Ωστόσο, είχε αρκετά σημαντικά οικονομικά ζητήματα τα  οποία αφορούσαν ως επί το πλείστον την εξωγηπεδική του ζωή.

Λέγεται μάλιστα ότι αυτή τη στιγμή ο Rodman έχει λιγότερα από 500.000$.

 Vin Becker

Συνέβαλλε τα μέγιστα στη πορεία των Seatle Supersonics να παραστούν για τρεις συνεχόμενες χρονιές στα playoffs του NBA.

Ο Vin Becker απέκτησε σχεδόν 100 εκατομμύρια δολάρια από τη θητεία του στο NBA. Ωστόσο, μεγάλο μέρος των χρημάτων του χάθηκε εξαιτίας οικονομικών προβλημάτων αλλά και κατανάλωσης ναρκωτικών ουσιών.

Antony Walker

Η λίστα κλείνει με έναν all star παίκτη. Ο Antony Walker κέρδισε συνολικά 108 εκατομμύρια δολάρια και πραγματικά τα έχασε όλα.

Άσκοπα έξοδα, πολλά αυτοκίνητα, ρούχα, κοσμήματα και δωρεές τον οδήγησαν σε αυτήν την κατάσταση.

Τη δεδομένη στιγμή προσπαθεί να μεταφέρει το μήνυμα πως δεν πρέπει να ξοδεύεις άσκοπα τα λεφτά που με κόπο κερδίζεις.

 

 

 

 

Tags:
NBA