Οι Lakers αποφάσισαν πριν από το παιχνίδι με τους Bucks να τιμήσουν τον Lebron James  για την άνοδό του στην κορυφή των σκόρερ στην ιστορία του NBA, με μία όμορφη και σεμνή τελετή.

Πριν από το παιχνίδι των Lakers με τους Bucksη ομάδα του Λ.Α τίμησε τον Lebron James  και την οικογένειά του για το σπουδαίο ρεκόρ του. Το μικρόφωνο πήρε ο θρύλος της ομάδας, James Worthy, ο οποίος τον αποθέωσε, λέγοντας μεταξύ άλλων: “Δεν υπάρχουν πολλές λέξεις για να περιγράψει κάποιος το ταξίδι σου. Είσαι ένα παιδί από το Οχάιο, που είχε μία αποστολή. Η πειθαρχία σου, οι θυσίες σου και η προσήλωσή σου στην δουλειά σου και το παιχνίδι είναι ασύγκριτη.

Χαιρόμαστε που έσπασες το ρεκόρ με την φανέλα των Λείκερς και δεν μπορούμε να σε ευχαριστήσουμε αρκετά για αυτό που είσαι και αυτά που έχεις κάνει εντός και εκτός παρκέ, με το σχολείο σου κα τις επιχειρήσεις σου”.

Ακολούθως τον λόγο πήρε ο ΛεΜπρόν. Και έχοντας την οικογένειά του στο πλευρό του δεν έκρυψε την χαρά του, αποθεώνοντας τους δικούς του ανθρώπους, αλλά και τους φίλους των Λέικερς.

Αναλυτικά ο Lebron James είπε μεταξύ άλλων:

Δεν θα μπορούσα να κάνω αυτά που κάνω κάθε βράδυ αν δεν είχα την στήριξη της οικογένειάς μου να κάνω αυτά που μπορώ. Δεν θα στεκόμουν εδώ, δεν θα μπορούσα να εμπνεύσω τόσους πάικτες σε όλο τον κόσμο χωρίς την δική μου βασική πεντάδα: Την μητέρα μου, την σύζυγό μου και τα τρία παιδιά μου.

Ονειρευόμουν κάθε μέρα να παίξω στο ΝΒΑ και να αποτελέσω έμπνευση για κόσμο. Να πασάρω χωρίς να κοιτάζω όπως ο Μάτζικ, να σουτάρω fade away σουτ όπως ο Τζόρνταν, να ντριμπλάρω σαν τον Άιβερσον, να έχω άφρο και να καρφώνω σε διαγωνισμό καρφωμάτων όπως ο Κόμπι. Θαύμαζα τόσους αθλητές στο ταξίδι μου, που μου έδωσαν έμπνευση και άφησαν να μην πεθάνει το όνειρό μου. Από το Γυμνάσιο κι έπειτα ήξερα ότι έπρεπε πάντα να τα δίνω όλα, επειδή ήξερα ότι μπορεί κάπου να υπάρχει ένα παιδί που ψάχνει μία έμπνευση και ήλπιζα να του το δώσω αυτό εγώ.

Είναι σουρεαλιστικό να βλέπω στον πίνακα ότι είμαι ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών. Ξέρω ότι δεν έκλεψα ποτέ στο μπάσκετ. Η πραγματική MVP για εμένα είναι η σύζυγός μου. Η οικογένειά μου είναι τα πάντα για εμένα. Εσείς, οι φίλοι των Λέικερς, έχετε γίνει το σπίτι μου τα τελευταία χρόνια. Είστε απίστευτοι και όποτε μπαίνω στο παρκέ καταλαβαίνω τι σημαίνει να εκπροσωπεί κάποιος τους Λέικερς. Σας ευχαριστώ πολύ.”

Δείτε το VIDEO με την τελετή των Lakers: