Στον Ολυμπιακό ο Γιάνις Τίμα έμεινε στα… ρηχά, δεν δικαίωσε την εμπιστοσύνη του Ντέιβιντ Μπλατ και δεν έπεισε ότι μπορεί να βοηθήσει. Οι ερυθρόλευκοι τον παραχώρησαν ως δανεικός τη Χίμκι ως το τέλος της σεζόν. Εκεί ο Στην Χίμκι ο Λετονός δείχνει να βρήκε τη Ιθάκη του και η ομάδα δείχνει να βρήκε έναν παίκτη που θέλει να τον κρατήσει. Ο General Manager των Ρώσων, Πάβελ Αστάχοβ, τόνισε ότι η Χίμκι θέλει να αποκτήσει με κανονική μεταγραφή τον παίκτη αν και ξεκαθάρισε ότι είναι νωρίς ακόμα και ότι το όλο θέμα θα ξεκαθαρίσει μετά το τέλος της σεζόν.

Αναλυτικά ο Πάβελ Αστάχοβ ανέφερε: «Ο Τίμα είναι ένας δυνατός παίκτης που έχει δώσει πολλά στην ομάδα μας. Προσφέρει αρκετά, φυσικά και θα θέλαμε να τον κρατήσουμε και την επόμενη σεζόν, θα κάνουμε ό,τι γίνεται. Είναι πολύ νωρίς ακόμα όμως, όλα θα ξεκαθαρίσουν όταν ολοκληρωθεί η σεζόν».

Η φετινή συγκομιδή του

Ο Τίμα έπαιξε σε 9 ματς με τον Ολυμπιακό στην Ευρωλίγκα και είχε μέσο όρο 3,4 πόντους (με 53,7% στα δίποντα και 45,9% στα τρίποντα), 0,9 ριμπάουντ, 0,7 ασίστ. Στην Α1 είχε μέσο όρο 6,07 πόντους (με 55,6% στα δίποντα και 38% στα τρίποντα), 2,43 ριμπάουντ, 0,64 ασίστ.

Η μεταμόρφωση στην Χίμκι

Στην Χίμκι ο Τίμα έγινε άλλος άνθρωπος. Στην Ευρωλίγκα, βέβαια δεν έπαιξε, καθώς δεν είχε δικαίωμα να αγωνιστεί εκεί (ο δανεισμός του έγινε μετά τη λήξη της περιόδου των μεταγραφών). Επαιξε όμως, με την ομάδα στη VTB League όπου κάνει θαύματα και έχει μέσο όρο 17,8 πόντους (με 69,6% στα δίποντα και 52,5% στα τρίποντα), 4 ριμπάουντ, 1,7 ασίστ.

Τι σκέφτονται στον Ολυμπιακό

Αν δεν αλλάζει κάτι δραστικά στον Ολυμπιακό, τότε δεν αποκλείεται η ομάδα να παραχωρήσει με κανονική μεταγραφή τον Τίμα στους Ρώσους. Ο Ντέιβιντ Μπλατ έδειξε ξεκάθαρα ότι δεν ποντάρει πάνω του γι’ αυτό και έδωσε το «οκ» για τον δανεισμό του.