Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα σήμερα (10/2) την μεταγραφή του Shaquielle McKissic στην ομάδα. Αμέσως ξέσπασε ελληνοτουρκικός πόλεμος, καθώς η Besiktas εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι το συμβόλαιο του Shaquielle McKissic με τους «μαύρους αετούς» είναι ακόμα εν ισχύ, άρα η μεταγραφή του στον Ολυμπιακό είναι άκυρη και τόνιζε ότι θα προσφύγει στη FIBA για το όλο ζήτημα.

Και δεν είναι αυτό το μοναδικό «αγκάθι» της μεταγραφής του Shaquielle McKissic στους ερυθρόλευκους.

Ακόμα κι αν ο Ολυμπιακός δικαιωθεί στην διαμάχη με την τουρκική ομάδα, το θέμα είναι αν μπορεί να χρησιμοποιεί τον Shaquielle McKissic στην Euroleague, καθώς η διοργανώτρια αρχή έχει επιβάλει ΒΑΝ στον ελληνικό σύλλογο για παλιές οφειλές.

Οι ερυθρόλευκοι, πάντως, δεν δείχνουν να ανησυχούν ούτε για τις.. τουρκικές κραυγές και απειλές ούτε για την απαγόρευση μεταγραφών, που έχει επιβληθεί στην ομάδα από την Euroleague.

Από την πρώτη στιγμή που επιβλήθηκε το ΒΑΝ, ο Ολυμπιακός ξεκαθάρισε ότι δεν έχει καμία οφειλή. Αμέσως έστειλε επιστολή στην Euroleague και ζητούσε να συνεννοηθούν οι διοικητικές και οικονομικές υπηρεσίες τους, να βρουν το λάθος που έχει γίνει και να επιβληθεί άμεσα άρση του ΒΑΝ.

Η διοργανώτρια αρχή, βέβαια, δεν έχει κάνει ακόμα άρση της απαγόρευσης μεταγραφών. Στον Ολυμπιακό λένε, όμως, ότι η αλήθεια είναι με το μέρος τους, θα φανεί πολύ σύντομα και θα γίνει φυσικά άρση του ΒΑΝ.

Το καλό για τον Ολυμπιακό είναι πως υπάρχει διακοπή της Euroleague, λόγω των… εγχώριων Κυπέλλων, που γίνονται αυτή την περίοδο στις ευρωπαϊκές χώρες. Το επόμενο ματς του Ολυμπιακού στην Euroleague είναι στις 20/2 με την LDLC ASVEL Villeurbanne στο ΣΕΦ. Στον Ολυμπιακό θεωρούν ότι το θέμα του ΒΑΝ θα έχει λυθεί ως τότε και, οπότε και ο Shaquielle McKissic θα κάνει ντεμπούτο με τους Πειραιώτες απέναντι στους Γάλλους.

Από την άλλη, οι ερυθρόλευκοι λένε για την «μάχη» με την Μπεσίκτας ότι ο παίκτης ήταν ελεύθερος, καθώς η ομάδα τον είχε απλήρωτο και  έτσι έφυγε. Αρα ο Ολυμπιακός δεν έχει κανένα θέμα, ορθώς έκλεισε τον Αμερικανό και τον ανακοίνωσε και η ομάδα θα δικαιωθεί όπου κι αν φτάσει το όλο θέμα.