Ο λόγος φυσικά για τους Nedovic, White και Mack οι οποίοι πέρσι φορούσαν την φανέλα της Olimpia άλλος λιγότερο και άλλος περισσότερο. Οι τρεις τους βέβαια έχουν ακόμα κάτι που τους συνδέει από πέρσι, ότι έφυγαν με μια “ταμπέλα” πάνω τους από την ομάδα της Βόρειας Ιταλίας. Ο Nedovic έφυγε στην λήξη του συμβολαίου του με την ταμπέλα του “Γυάλινου”, O White έφυγε τον Δεκέμβριο με την ταμπέλα του “Τελειωμένου”  για την Τενερίφη και ο Mack που ο Covid δεν τον αφησε να τελειώσει την σεζόν έφυγε και αυτός με την ταμπέλα του “αταιριαστου”

Πάμε να δούμε αναλυτικότερα όμως γιατί ήταν ξεχωριστό το παιχνίδι αυτό για τον καθένα.

ΝΕDOVIC

Ο Σέρβος guard μετά από δυο εξαιρετικές σεζόν με τα χρώματα της Malaga με την οποία έβγαλε μάτια έχοντας πολύ καλά στατιστικά, πήρε μεταγραφή για την ομάδα του Ιταλικού Βορρά συνθέτοντας έτσι την πρώτη του χρονιά στην ομάδα αν όχι το πιο εκρηκτικό από τα πιο εκρηκτικά δίδυμα στα guard μαζί με τον γνώριμο σε μας Mike James. Το σενάριο όμως γνωστό σε όλους μας με τον έναν τραυματισμό να διαδέχεται τον άλλον και ο Nemanja να μην μπορεί να ξεδιπλώσει όλο του το ταλέντο και να μην βοηθάει όσο θα ήθελε την ομάδα του. Σύνολο έπαιξε μόλις στα 32 από τα 58 συνολικά παιχνιδια που έδωσε η ομάδα του στην Euroleague. Όπως ήταν φυσικό η ομάδα του Etorre Messina δεν ήθελε να ρισκάρει άλλο και έτσι τον άφησε ελεύθερο να συνεχιστεί την καριέρα του όπου αυτός επιθυμούσε. Στην θέση του κράτησε τον Sergi Rodriguez από πέρσι, έφερε τον Malcolm Delaney από την Barcelona και κράτησε επίσης τον αρχηγό της ομάδας Andrea Cinciarini.

Head to Head (Nedo vs Sergi 1)
Σε ένα head-to-head match-up μεταξύ των δυο guard ο Σέρβος υπερισχύει μέχρι στιγμής βοηθώντας πιο ουσιαστικά την ομάδα του από ότι ο Sergi. Πιο αναλυτικά ο Σέρβος σκοράρει 14.1 πόντους έναντι 12.8 του Sergi, στον τομέα των assists υπερτερεί οριακά ο Ισπανός με 4.6 έναντι 3.8 του Nemanja ενώ στο influence που έχει o καθένας στην ομάδας του μέχρι στιγμή η επιρροή του Σέρβου πάρω στο παιχνίδι των πρασίνων είναι εμφανές.

Head-to-Head (Delayne vs Nedo 2)
Μια πολυσυζητημένη μεταγραφή μιας και υπάρχουν αρκετοί οι οποίοι θεωρούν ότι ο Αμερικανός guard έχει αρκετή υπεραξία πάνω του και πως θα έπρεπε να αμείβεται με αρκετά λιγότερα μιας και είναι αρκετά ασταθής. Στο head to head match-up των δυο νικητής θα βγει και πάλι ο Σέρβος,μιας και σκοράρει 14.1 έναντι μόλις 9.9 του Delayne και στις assists οριακά ο Αμερικάνος με 4.4 έναντι 3.8. Κλεψίματα έχουμε 1.2 του Nedovic κόντρα στο μόλις 0.5 του Αμερικάνου

WHITE
Ο τρόπος χάρις τον οποίο προσγειώθηκε στο Μιλάνο από το Καουνας έχει μια ομοιότητα με αυτή του προαναφερθέντα Nedovic. Ο Aaron White λοιπόν αξιοποίησε τις πολύ καλές δυο χρονιές που έκανε με την φανέλα της Zalgiris του Sarunas Jasikevicius και πήγε στην ομάδα της Ιταλίας για να ανεβάσει ακόμα περισσότερο την καριέρα του. Μάλλον όμως μπορούμε να πούμε έγινε το αντίθετο ο White παραγκωνίστηκε και δεν είχε ενεργό ρόλο στο rotation της ομάδας μιας και έπαιζε μόλις ένα σκάρτο δεκάλεπτο και αυτό όχι πάντα. Έτσι τον περασμένο Δεκέμβρη έφτιαξε βαλίτσες για άλλες πολιτείες και πήγε στην Τενερίφη όπου έπαιξε μέχρι η σεζόν να διακοπεί από τον Covid. Και εκείνος σημαδεμένος άφησε το Μιλάνο μιας και του κόλλησαν την ταμπέλα του “Τελειωμένου”.
Στην Θέση του φέτος ήρθε ο Zach Leday, τον Gigi Datome και ανανέωσαν τον Jeff Brooks.

Head-to-Head(White vs LeDay x)
Ο Zach Leday είναι ένας αν μας επιτρέπεται η έκφραση πιο δυνατός White μιας και προσφέρει τα ίδια στοιχεία στο παρκέ δηλαδή αθλητικοτητα, άμυνα και στην επίθεση είναι ένας τίμιος επιθετικός παίχτης χωρίς βέβαια το τρίποντο που διαθέτει ο συμπατριώτης του και για αυτο τον λόγο το match-up αυτό δεν έχει ξεκάθαρο νικητή.

Head-to-Head(White vs Datome 1)
Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα οι τυμπανοκρουσίες που συνόδευσαν τον ερχομό του Ιταλού star στην Olimpia δεν φαίνεται να δικαιολογούνται μιας και ο White κερδίζει αυτή τη “μονομαχία”. Ο Gigi Datome φέτος σκοράρει 6.3 πόντους έναντι 7.4 του White, παίρνει 2.1 rebounds έναντι 3.5 του Αμερικανού και σουτάρει με 40% από το τρίποντο έναντι του 47.4% του Αμερικάνου

MACK
Και πάμε και στον τελευταίο από τους τρεις ασώτους που γύρισαν χθες στο Μιλάνο. Ο Shelving Mack έχει παίξει μόλις τέσσερις αγώνες με την φανέλα των πρασίνων και θεωρούμαι την οποία σύγκρισή ανυπόστατη παρόλο αυτά σε μόλις τέσσερις αγώνες έχει 10 πόντους, 1.8 assist. 1.3 κλεψίματα ενώ σουτάρει με 56.5 εντός πεδιας(70% από το τρίποντο και 46.2 από το τρίποντο) δείχνοντας ότι αξίζει θέση στην Euroleague. “Δεν ταίριαξα ποτέ εδώ” είπε ο ίδιος χθες δηλώνοντας το πόσο ξένα ένιωθε στο Μιλάνο δείχνοντας εχθές τι θα μπορούσαν να είχαν κρατήσει αν του έδιναν μια δεύτερη ευκαιρία.

Οι τρεις κύριοι που αναφέραμε ήρθαν στον Παναθηναϊκό για να ηγηθούν της νέας προσπάθειας που γίνεται ο καθένας με τον τρόπο του και μέχρι εκεί που του αναλογεί. Αν λοιπόν ο Nedovic συνεχίσει να είναι αυτός που βλέπουμε μέχρι στιγμής, o White συνεχίσει τις υψηλές πτήσεις που έχει απο το παιχνίδι με την Efes και έπειτα και ο Mack κάτσει πάνω από το δίμηνο του συμβολαίου του, θεωρούμε ότι οι πράσινοι θα παρουσιάσουν κάτι αρκετά καλό.