Με τις ρωσικές ομάδες να είναι με τα δύο πόδια εκτός Ευρωλίγκα, λόγω της γνωστής κατάστασης που επικρατεί με την Ουκρανία, οι ομάδες – μέτοχοι της διοργάνωσης κλήθηκαν να ψηφίσουν για το πως θα διαμορφωθεί η βαθμολογία έπειτα από την επικείμενη αποχώρησή τους.  Αυτή η διαδικασία βρήκε αντίθετο τον προπονητή της Efes Ergin Ataman, ο οποίος τόνισε ότι η Διοργανώτρια Αρχή έπρεπε να πάρει την απόφαση για το αυτό το θέμα.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Τούρκος προπονητής είναι πολέμιος της διαγραφής των αποτελεσμάτων των ρωσικών ομάδων, χωρίς να ενδιαφέρεται για το γεγονός ότι το να θεωρούνται ως μη γενόμενα τα αποτελέσματα των συγκεκριμένων συλλόγων,  συμφέρει την ομάδα του, καθώς οι πρωταθλητές Ευρώπης είχαν τέσσερις ήττες σε έξι ματς απέναντι σε Unics, CSKA, Zenit.

Aναλυτικά οι δηλώσεις του: «Πριν μιλήσω για τη βαθμολογία, θέλω να πω πως όλοι οι πόλεμοι προκαλούν προβλήματα. Μιλώντας εκ μέρος όλων των Τούρκων θέλω να πω ότι όσα γίνονται στην Ουκρανία είναι απαράδεκτα, ειδικά για τους αθώους ανθρώπους και τα παιδιά. Όσο για την Euroleague, δεν θέλω να τα μπλέξω. Τα σπορ και οι τέχνες είναι κάτι άλλο. Υπάρχουν οικονομικές κυρώσεις, αλλά τα σπορ είναι κάτι άλλο. Οι συνάδελφοί μου που δουλεύουν σε ρωσικές ομάδες ή οι παίκτες τους είναι αθώοι σε αυτή την κατάσταση. Έχασαν όλη την προσπάθεια, όλης της χρονιάς. Φυσικά, πιστεύω πως η Euroleague περίμενε για δυο – τρεις εβδομάδες, μήπως βρεθεί κάποια λύση, αλλά όπως φαίνεται δεν θα είναι εύκολο.

Όσο για τη βαθμολογία, νομίζω πως είναι άδικο να ζητάμε από τις ομάδες να ψηφίσουν. Είναι πολύ αστείο. Κάθε ομάδα ψήφισε για το συμφέρον της. Θεωρώ πως σε αυτή την κατάσταση η Euroleague θα έπρεπε να έχει περισσότερη δύναμη, να πάρει την απόφαση και να μην πει κανείς τίποτα.

Εξαιτίας αυτής της ψηφοφορίας είχαμε μια διαφωνία με τη Φενέρμπαχτσε. Η Φενέρμπαχτσε είχε τρεις νίκες κόντρα στις ρωσικές ομάδες και μας ζήτησε να ψηφίσουμε υπέρ του άλλου σεναρίου. Όμως, αυτό θα ήταν άδικο για τους παίκτες μου. Η τωρινή κατάταξη μας δίνει μια μεγαλύτερη ευκαιρία. Ακόμα έχουμε τη δυνατότητα να κυνηγήσουμε την 4η θέση, όμως δεν πιστεύω πως είναι κάτι για το οποίο έπρεπε να ψηφίσουν οι ομάδες»

Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη. H Euroleague έπρεπε να πάρει μια απόφαση, για να μην λέει κανένας τίποτα. Υπάρχουν ομάδες σαν την Μονακό και τον Ερυθρό Αστέρα που δεν ψήφισαν. Όμως, η ΤΣΣΚΑ, που δεν θα παίξει αυτή τη σεζόν, είχε την ευκαιρία να ψηφίσει. Αυτές οι ομάδες έχουν περισσότερα δικαιώματα από την ΤΣΣΚΑ. Ελπίζω στο μέλλον η Euroleague να παίρνει μόνη της τις αποφάσεις και οι ομάδες να τις αποδέχονται

Τέλος έκανε πλάκα για τα πρόστιμα που δέχεται από την διοργάνωση: «Εύχομαι να μην με τιμωρήσουν για όσα είπα. Όμως, όλα καλά. Άλλωστε, είμαι ένας από τους… χορηγούς της Euroleague».