Στην Αθήνα, και συγκεκριμένα στο Μέγαρο Μουσικής βρέθηκε ο εκτελεστικός διευθυντής της ΕυρωλίγκαΤζόρντι Μπερτομέου, παραχωρώντας συνέντευξη τύπου, για την διοργάνωση, αλλά και για τα σχέδια του, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν βρίσκεται σε πόλεμο με την FIBA, ενώ εξήγησε τους λόγους που δεν μπορεί να υπάρξει τρίτη Ελληνική ομάδα.

Αναλυτικά:

«Είναι πάντα ευχάριστο να βρίσκομαι στην Αθήνα. Είναι μια μπασκετική χώρα. Ευχαριστώ τους Ντάνιελ και Μάρκεζ που βρίσκονται εδώ. Είναι μία σημαντική ημέρα. Μία ημέρα που έχουμε ευχαριστήσουμε τον Εθνικό χορηγό τη Sportingbet που θα συνεισφέρουν σε μία ιστορική προσπάθεια. Είναι σημαντικό ότι θα παρουσιάσουμε την καμπάνια κατά της βίας κι η συνεργασία με τη sportingbet είναι εξαιρετικά σημαντική. Είναι επίσης σημαντικό ότι θα παρουσιάσουμε τη συνεργασία για πρώτη φορά με την IMG Media. Θα έχουμε κι άλλες ανακοινώσεις στη συνέχεια, αλλά αυτή τη στιγμή παρουσιάζουμε τη συνεργασία με τη sportingbet για τα επόμενα τέσσερα χρόνια», τόνισε στην αρχική του τοποθέτηση ο Τζόρτνι Μπερτομέου.

Ο Άνταμ Κέλι, από την IMG Media σημείωσε από την πλευρά του: «Είναι ζωτικής σημασίας η συνεργασίας μας με τη Euroleague. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς. IMG θα βοηθήσει τη διοργάνωση και πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς ότι βλέπουμε προοπτική στη συνεργασία αυτή. Ξεκινάει μία νέα εποχή. Υποστηρίζουμε το πρότζεκτ γιατί το πιστεύουμε.

Θα κάνουμε τη Euroleague την κορυφαία διοργάνωση. Ακόμα καλύτερη απ’ ότι είναι σήμερα. Θα είναι συναρπαστική η κάθε στιγμή! Θα συνεχίσουμε αυτό που έχει ξεκινήσει ο Τζόρτντι για τα επόμενα 10+ χρόνια».

Από πλευράς Sportingbet, ο Ιωάννης Καποδίστριας υπογράμμισε: «Στη sportingbet επιδιώκουμε μεγάλες συνεργασίες με εταίρους που μοιράζονται τα ίδια οράματα. Με τη νέα συνεργασία της Euroleague με την IMG επιδιώξαμε αυτή τη χορηγική συνεργασία ως Εθνικός χορηγός της χώρας μας. Το μπάσκετ είναι το άθλημα που οι περισσότεροι έπαιζαν στα παιδιά τους χρόνια. Μας έχει κάνει υπερήφανους Το μπάσκετ που διαμορφώνει χαρακτήρες δεν μπορεί να έχει ενθρούς. Το μπάσκετ αξίζει να παραμείνει αμόλυντο από βία μέσα κι έξω από τους αγωνιστικούς χώρους», ανέφερε ο Ιωάννης Καποδίστριας εκ μέρους της sportingbet.

Παρόντες στη συνέντευξη Τύπου ήταν οι παίκτες των δύο «αιωνίων», Ντάνιελ Χάκετ και Μαρκίζ Χέινς, οι οποίοι μίλησαν στο πλαίσιο της καμπάνιας κατά της βίας της χορηγού της Ευρωλίγκα, Sportingbet.

ÐÁÑÏÕÓÉÁÓÇ ÔÇÓ ÍÅÁÓ ÊÁÌÐÁÍÉÁÓ ÔÇÓ ÅÕÑÙËÉÃÊÁÓ ÊÁÔÁ ÔÇÓ ÂÉÁÓ ÓÔÁ ÃÇÐÅÄÁ

Χάκετ: «Είναι τιμή να βρίσκομαι εδώ. Πιστεύουμε σε αυτό που θα κάνουμε. Είναι εντυπωσιακό αυτό που έχει χτίσει η Euroleague. Εμείς οι παίκτες πρέπει να κρατήσουμε το παιχνίδι καθαρό και να σεβόμαστε ο ένας τον άλλον. Πρέπει να καταλάβουμε ότι όλοι μας βλέπουν και μπορούμε να είμαστε παράδειγμα»!

Χέινς: «Βλέπεις παντού το πάθος. Σε κάθε ματς. Αυτή είναι η λέξη κλειδί. Είναι υπέροχο να παίρνουμε μέρος στην καμπάνια κατά της βίας. Ο αμοιβαίος σεβασμός είναι κάτι που όλοι πρέπει να έχουν και ξεκινάει από εμάς. Πρέπει να κρατήσουμε το παιχνίδι καθαρό και να είναι διασκεδαστικό. Το μπάσκετ είναι ένα παιχνίδι που μας κρατάει όλους ενωμένους. Όλη η καμπάνια είναι υπέροχη»!

Στη συνέχεια τέθηκαν ερωτήσεις από τους εκπροσώπους των ΜΜΕ. Ο Άνταμ Κέλι ρωτήθηκε σχετικά με τα έσοδα των ομάδων: Η συμφωνία έχει υπογραφεί τον Νοέμβριο και θα είναι κερδοφόρα για τις ομάδες. Η συμφωνία είναι δεδομένη και θα είναι πολύ θετική.

Ερώτηση για τον Τζόρντι Μπερτομέου σχετικά με το Eurocup της επόμενης χρονιάς: «Είναι φυσικό να εστιάζουμε στη Euroleague, αλλά κι οι δύο διοργανώσεις θα είναι στην περίμετρο που παρουσιάσαμε. Έχουμε ήδη ομάδες για την επόμενη σεζόν και συζητάμε με τις χώρες για τις υπόλοιπες θέσεις. Υπάρχουν κι ομάδες που ζητούν τη συμμετοχής τους στο Eurocup. Η μοναδική διαφορά είναι πως οι προημιτελικοί κι οι ημιτελικοί θα είναι σε σειρά best of three (σ.σ. στις τρεις νίκες) όπως κι ο τελικός. Τα έσοδα θα έρχονται από την αγορά και θα μπορούμε να καλύπτουμε τα έξοδα των ομάδων».

Ο Τζόρντι Μπερτομέου είπε σχετικά με τις ελληνικές ομάδες πέραν των δύο «αιωνίων»: «Η κατάσταση αυτή υπάρχει 10 χρόνια. Η ελληνική λίγκα δεν είναι στο ίδιο επίπεδο όπως το παρελθόν, επομένως ο μοναδικός τρόπος για κάποια άλλη ομάδα είναι μέσω το Eurocup. Ένας επιχειρηματίας δεν θέλει να παίρνει ρίσκα κι οι δικές μας διοργανώσεις έχουν σταθερότητα. Υπάρχουν ομάδες υψηλού επιπέδου και στο Eurocup. Αν κάποιος επιχειρηματίας θέλει να παίξει σε άλλο επίπεδο είναι σεβαστό, ωστόσο η προοπτική υπάρχει αλλού».

Όσο για το μέλλον και τις σχέσεις της Ευρωλίγκα με τη FIBA, ο Μπερτομέου τόνισε: «Δεν είμαστε σε πόλεμο με κανέναν. Υπάρχουν πολλές φήμες κι ακούγονται πολλά. Εμείς δουλεύουμε στο να βελτιώσουμε το προϊόν μας. Η FIBA θέλει να είναι πιο δραστήρια στις διοργανώσεις των ομάδων. Είναι καλό. Όποιος δουλεύει για το μπάσκετ είναι καλό. Θέλουμε να συνεργαστούμε και να τους βοηθήσουμε».

Για το γεγονός ότι η νέα Ευρωλίγκα θα έχει λιγότερες ομάδες, ο επικεφαλής του συνεταιρισμού υπογράμμισε: «Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τη σημαίνει επέκταση. Μόλις μία χώρα είναι πιθανό να χάσουμε παρά το γεγονός ότι θα είναι λιγότερες ομάδες. Μόνο την Πολωνία. Εμείς θέλουμε επέκταση στο κοινό. Να προσελκύσουμε περισσότερους φιλάθλους στο μπάσκετ κι αυτό θα γίνει αν βελτιώσουμε το προϊόν μας. Αν κάθε εβδομάδα παίζουν οι κορυφαίες ομάδες μεταξύ τους θα είναι κάτι πολύ καλύτερο από αυτό που παρουσιάζουμε μέχρι τώρα! Από το Λονδίνο θα έχουμε συνεργάτες που δεν είχαμε μέχρι τώρα, επομένως η οπτική μας είναι διαφορετική».

Τέλος σε ερώτηση σχετικά με τις διοργανώσεις των Εθνικών ομάδων μέσα στη σεζόν απάντησε: «Πιστεύω θα καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι με τη FIBA και θα συζητήσουμε αυτό όπως κι άλλα θέματα. Θα βρούμε λύση. Οι Εθνικές ομάδες είναι σημαντικό κομμάτι. Έχουμε την ευθύνη να κάνουμε το καλύτερο. Αλλά δεν μπορούμε ν’ απογοητεύσουμε τους φιλάθλους. Υποστηρίζουμε τις Εθνικές αλλά πολλοί καλοί παίκτες δεν θα είναι εκεί. Πρέπει να τα συζητήσουμε και να κρατήσουμε κοινές θέσεις για το καλύτερο. Αλλά σε αυτό το πρόγραμμα που έχουμε είναι δεδομένο πως θα συμβαδίσει με τις Εθνικές».