Αποφασισμένοι για νίκη εμφανίστηκαν στις δηλώσεις τους παίκτες και προπονητής της Κάχα Λαμποράλ. Οι άνθρωποι της ισπανικής ομάδας γνωρίζουν ότι πρέπει να κερδίσουν γιατί αλλιώς για πρώτη φορά από την αρχή του top-16 θα μείνουν εκτός τετράδας και δεν θα στηρίζονται στα δικά τους αποτελέσματα πλέον. Αναγνωρίζουν ότι πρόκειται για ένα δύσκολο παιχνίδι σε μία πολύ δύσκολη έδρα αλλά έχουν πίστη στην ομάδα τους και στην δική τους απόδοση. Αναλυτικά οι δηλώσεις στο επίσημο site της Ευρωλίγκας:

“Αντιμετωπίζουμε σε μία πολύ δύσκολη έδρα μία καλή ομάδα, η οποία βελτιώθηκε από παιχνίδι σε παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός είναι ο άμεσος αντίπαλός μας σε αυτό τον όμιλο. Πρέπει να κάνουμε ένα σταθερό από άποψη απόδοσης παιχνίδι χωρίς πολλά πάνω-κάτω. Δεν μπορούμε να τα παρατήσουμε ακόμα κι αν είμαστε πίσω στο σκορ. Πρέπει να παλέψουμε.

Η ομάδα μας δεν είναι αυτή των 17 συνεχόμενων νικών αλλά ούτε κι αυτή που εμφανίστηκε μετά. Έχουμε περάσει δύσκολες στιγμές μέχρι να χτίσουμε τον χαρακτήρα μας. Εμπιστεύομαι την ομάδα μου και πιστεύω ότι με το να είμαστε θετικοί και να δουλεύουμε σκληρά θα συνεχίσουμε στην διοργάνωση” δήλωσε ο προπονητής της Κάχα Λαμποράλ Ζαν Τάμπακ.

“Αν κερδίσουμε το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό θα είμαστε σε καλή θέση στο top-16. Σε περίπτωση που χάσουμε δεν θα είναι καταδικαστικό απλά ο όμιλος θα γίνει πιο περίπλοκος για μας. Δεν υπάρχει λόγος να δραματοποιούμε τις καταστάσεις. Είμαστε δεύτεροι στην Ισπανία και με πολλές πιθανότητες να φτάσουμε στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας. Πρέπει να κρατήσουμε αυτές τις πιθανότητες ζωντανές κι ο καλύτερος τρόπος είναι να κερδίσουμε έναν αντίπαλο, όπως ο Ολυμπιακός, που είναι ομάδα για πλέι οφ. Θέλουμε να παλέψουμε μέχρι το τέλος το παιχνίδι ώστε να το κερδίσουμε” ανέφερε ο Σαν Εμετέριο.