Ο Ολυμπιακός χωρίς να μπορέσει ποτέ να μπει στο παιχνίδι από το 15΄και μετά, ηττήθηκε από την Ζαλγκίρις στο Κάουνας με 75-55. Οι “ερυθρόλευκοι” εγκλωβίστηκαν στην άμυνα της ομάδας του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, η οποία τους ανάγκασε να εκτελέσουν υπερβολικά πολλές φορές έξω από τα 6,75 (5/25) και όντας άστοχοι, γνώρισαν τελικά την ήττα. Για τον Ολυμπιακό ο Τζόνσον-Όντουμ ήταν ο κορυφαίος με 11 πόντους, ενώ για τους νικητές Λιθουανούς ο Γιανκούνας είχε 18 πόντους.

O Oλυμπιακός δεν ξεκίνησε καλά την αναμέτρηση με το σκορ να παραμένει πολύ χαμηλό στα πρώτα λεπτά. Τελικά η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με τους παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου να έχουν “βραχεία κεφαλή” και να προηγούνται με 17-18. Αξιοσημείωτες οι 12(!) βολές που σούταρε η Ζαλγκίρις.

Η δεύτερη περίοδος ήταν απλά καταστροφική για τους Πειραιώτες με τους γηπεδούχους να τους έχουν εγκλωβίσει στην πιεστική τους άμυνα, και να τους αναγκάζουν να σκοράρουν μόλις 9 πόντους. Έτσι το ημίχρονο έληξε με το σκορ στο 33-45 υπέρ των Λιθουανών.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε επίσης άσχημα για τον Ολυμπιακό, καθώς στα πρώτα 5 λεπτά κατάφερε να σκοράρει μόλις 2 πόντους με βολές επιτρέποντας στην Ζαλγκίρις να πάρει μεγάλο προβάδισμα (πάνω από 10 πόντους). Στη συνέχεια οι “ερυθρόλευκοι” πίεσαν στην άμυνα και με τον Τζόνσον-Όντουμ να σκοράρει κατάφεραν να μειώσουν, με το 53-45 να είναι το τελικό σκορ του δεκαλέπτου.

Στην Τελευταία περίοδο ο Ολυμπιακός πάλεψε, όμως η Ζαλγκίρις συνέχιζε να πιέζει κοντά στην ρακέτα των Πειραιωτών, αναγκάζοντας τους να επιχειρούν σουτ από την περιφέρεια χωρίς αποτέλεσμα και έτσι η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους πήρε μια σπουδαία νίκη κόντα στον Ολυμπιακό, ο οποίος μετά την Μπάμπεργκ την περασμένη αγωνιστική, χάνει και από την Ζαλγκίρις. 

Τα δεκάλεπτα: 17-18, 33-27, 53-45, 75-55

Ζαλγκίρις Κάουνας (Γιασικεβίτσιους): Βένε, Λεκαβίτσιους 7, Πότσιους 2, Καλνιέτις 2, Σεϊμπούτις 11 (1), Μότουμ 9, Γιανκούνας 18, Βουγιούκας 13, Σάιους, Χάνλαν 2, Ουλανόβας 11 (1)
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Όντομ 11 (1), Χάντερ 8, Παπαπέτρου 5 (1), Σπανούλης 6, Στρόμπερι 3 (1), Τσαϊρέλης, Μιλουτίνοφ 4, Πρίντεζης 7 (1), Αγραβάνης, Μάντζαρης 4 (1), Χάκετ 7, Αθηναίου