Για τους γηπεδούχους που πάλεψαν αλλά εν τέλει δεν τα κατάφεραν να κερδίσουν τη Ρεάλ Μαδρίτης, ξεχώρισε κυρίως ο Σκότι Γουίλμπεκιν που σημείωσε 21 πόντους έχοντας μάλιστα και 4 εύστοχα τρίποντα. Ευστοχώντας κυρίως από τις ελεύθερες βολές και τα 6,75 ο γκαρντ των γηπεδούχων πάλεψε να ανατρέψει μόνος του το παιχνίδι, που τελικά ήταν μάταιο.

Για τους φιλοξενούμενους, που σημείωσαν μια πολύ σημαντική νίκη εν όψει της δύσκολης συνέχειάς τους, καταλυτικός παράγοντας για τη νίκη ήταν ο Άντονι Ράντολφ. Ο δυναμικός φόργουορντ των “Μαδριλένων” σταμάτησε στους 19 πόντους έχοντας 3/3 δίποντα, 3/6 τρίποντα και 4/5 βολές, μαζεύοντας μάλιστα και 7 ριμπάουντ. Άξιος συμπαραστάτης του και υπαίτιος της νίκης με μεγάλο σουτ 1 λεπτό περίπου πριν τη λήξη ήταν ο Φακούντο Καμπάτσο. Ο Αργεντίνος γκαρντ σημείωσε 11 πόντους έχοντας όμως μοιράσει και 8 ασίστ,βοηθώντας την ομάδα του να πάρει το διπλό από το Τελ Αβίβ. 

Ο Αγώνας

Στην αρχή του παιχνιδού, οι δύο ομάδες έδειξαν ότι θέλουν πολύ τη νίκη. Παρά τις απουσίες της η Μακάμπι, έδειξε πολύ σκληρό πρόσωπο στην αρχή. Χωρίς καμία από τις δύο ομάδες να παίρνει μεγάλο προβάθισμα, το ματς φαινόταν ότι θα ήταν μια μεγάλη μονομαχία. Ο Άντονι Ράντολφ για τους φιλοξενούμενους είσηλθε στο παρκέ “καυτός”. Σκόραρε 13 από τους 19 πόντους της Ρεάλ Μαδρίτης στο πρώτο δεκάλεπτο έχοντας ευστοχήσει σε δύο τρίποντα. Από την άλλη, ο Σκότι Γουίλμπεκιν ήταν εξίσου θετικός για τη Μακάμπι και με ένα καλάθι του Τζέιλεν Ρέινολντς οι γηπεδούχοι μείωσαν στο καλάθι με το 19-21 να χωρίζει τις δύο ομάδες για την πρώτη περίοδο. 

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο αποφασισμένοι και με ένα γρήγορο σερί 6-0 πήραν λίγο κεφάλι στο σκορ. Με κύριο παράγοντα τον Ντένι Αβντίγια, η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου βρήκε λύσεις στην επίθεση και έσφιξε παράλληλα και την άμυνά της. Ωστόσο, στη συνέχεια οι παίκτες του Πάμπλο Λάσο βελτίωσαν την αμυντική τους λειτουργία και ανάγκασαν τους γηπεδούχους να πραγματοποιήσουν αρκετά λάθη. Έτσι, με τις δύο εύστοχες βολές του Γκάμπριελ Ντεκ οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με ισχνό προβάθισμα για τη Μακάμπι Τελ Αβίβ με 38-36.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Ρεάλ Μαδρίτης αφυπνίστηκε άμεσα. Στα πρώτα 6 λεπτά περίπου της τρίτης περιόδου το επιμέρους σκορ των δύο ομάδων ήταν 4-15 με τον Άντονι Ράντολφ να συνεχίζει το σόου του. Με δυνατή άμυνα, οι φιλοξενούμενοι ανάγκασαν τη Μακάμπι να εκδηλώνει επιθέσεις στα τελευταία δευτερόλεπτα των επιθέσεών τους χωρίς να μπορούν να βρουν παράλληλα ελεύθερα σουτ. Η κατάσταση δεν άλλαξε στη συνέχεια και η Ρεάλ με συμμάχους την άμυνά της και τη φοβερή δημιουργία του Φακούντο Καμπάτσο ο οποίος είχε μοιράσει ήδη 8 ασίστ στο τέλος του δεκαλέπτου κράτησε τη διαφορά που έχτισε σταθερή (49-57). 

Στην αρχή του τελευταίου δεκαλέπτου, οι γηπεδούχοι βρήκαν κυρίως λύσεις από τα 6,75 με ένα τρίποντο του Σκότι Γουίλμπεκιν και δύο του Τζέικ Κοέν. Το παιχνίδι άρχισε να γίνεται ξανά “ντέρμπι”. Με 6ο παίκτη τον κόσμο της, η Μακάμπι Τελ Αβίβ έφερε τη διαφορά ξανά σε απόσταση αναπνοής και πιο συγκεκριμένα με ένα εύστοχο τρίποντο του Κουίνσι Έισι 3 λεπτά πριν τη λήξη μείωσε σε 66-68. Ωστόσο, η Ρεάλ Μαδρίτης παίρνοντας κρίσιμα ριμπάουντ κυριάρχησε και με ένα εύστοχο τρίποντο 1:20 πριν τη λήξη από τον Φακούντο Καμπάτσο έδωσε αέρα 7 πόντων στους φιλοξενούμενους (67-74). Ο Αργεντινός γκαρντ συνέχισε να κάνει τη διαφορά στο κρίσιμο σημείο του παιχνιδιού και οδήγησε τη Ρεάλ Μαδρίτης παρά το εύστοχο τρίποντο του Τάιλερ Ντόρσει 17 δευτερολεπτα πριν τη λήξη, σε μια σπουδαία νίκη με 77-81 με τις δύο εύστοχες βολές του Τρέι Τόμκινς.Η νίκη αυτή κρατάει τους Ισπανούς στην πρώτη τριάδα και κοντά στην κορυφή παράλληλα. 

Τα δεκάλεπτα: 19-21, 38-36, 49-57, 77-81

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Σφαιρόπουλος): Μπράιαντ 5 (1), Γουίλμπεκιν 21 (4), Έισι 9 (1), Ρέινολντς 4, Καλοϊάρο 2, Χάντερ 8, Κοέν, Αβντίγια 7 (1), Τζάκσον 2 , Ντόρσεϊ 9 (2), Κοέν 8 (2), Στάνταμαϊρ 2.

Ρεάλ Μαδρίτης (Λάσο): Κοζέρ 12, Ράντολφ 19 (3), Ρούντι, Καμπάσο 11 (1), Καμπάσο 11 (1), Ντεκ 4 , Κάρολ, Ταβάρες 11, Γιουλ 5 , Μίκι 2, Τόμπκινς 12, Τέιλορ 5 (1).

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ: