Η Αναντολού Εφές δείχνει ασταμάτητη αυτήν την περίοδο. Οι Τούρκοι αποσπάστηκαν τρεις νίκες από την δεύτερη θέση και πλέον κάθε αγωνιστική βρίσκονται ένα βήμα πιο κοντά στην κατάληψη της πρώτης θέσης της regular season στην Turkish Airlines Euroleague.

36 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης μάζεψε ο Σέιν Λάρκιν σκοράροντας 32 πόντους με εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας μάλιστα (5/8 δίποντα, 5/6 τρίποντα και 7/7 βολές)! Στους 13 πόντους και στα 5 ριμπάουντ ο κομβικός Τιμπόρ Πλάις ο οποίος πιστώνεται ένα μεγάλο τρίποντο στο 72-73 το οποίο ουσιαστικά αναχαίτισε την προσπάθεια ανατροπής των Μαδριλένων.

Για την “Βασίλισσα”, 15 πόντους μέτρησε ο Τρέι Τόμπκινς ενώ στους 6 πόντους έμεινε ο Ουόλτερ Ταβάρες αλλά με 12 ριμπάουντ.

Ο Αγώνας

Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και με τους Ταβάρες και Καμπάτσο προηγήθηκαν 14-5 στο τρίλεπτο. Οι πρωταθλητές Τουρκίας ισορρόπησαν άμεσα την κατάσταση, κερδίζοντας φάουλ και πηγαίνοντας στην γραμμή των ελεύθερων βολών. Μάλιστα, το πρώτο δεκάλεπτο έληξε στο… Χ, 20-20 μετά από εύστοχο σουτ του Κρις Σίνγκλετον πίσω από τα 6,75.

Μίκι, Γιούλ και Φερνάντεζ πέρασαν στο παρκέ δίνοντας σκορ στους Μαδριλένους για το +7, 32-25 αλλά και πάλι οι φιλοξενούμενοι μείωσαν βρίσκοντας πόντους από τον Αντριέν Μοερμάν (40-36). Στο τελευταίο δίλεπτο του πρώτου μέρους η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έπαιξε εξαιρετική άμυνα κρατώντας στο… 0 την Ρεάλ και παράλληλα σκόραρε 7 πόντους στην επίθεση (τρίποντο Λάρκιν, καλάθια Σιμόν-Πλάις) για το προσπέρασμα, 40-43. 

 Με τρίποντο του Τρέι Τόμπκινς άρχισε το δεύτερο ημίχρονο με τον ρυθμό να πέφτει αισθητά στο τρίτο δεκάλεπτο και τις ομάδες να δείχνουν επηρεασμένες από την διακοπή. Ο Λάρκιν όμως δεν μπορεί να συμπεριληφθεί στην κατηγορία των… επηρεασμένων παικτών καθώς με απανωτά σουτ τριών πόντων έδωσε “ανάσα” πέντε πόντων στην ομάδα του, 48-53 με τρία λεπτά για το φινάλε. Γιούλ και Τόμπκινς αντέδρασαν και ισοφάρισαν στους 53 πόντους. Οι Τούρκοι διατήρησαν την πρωτοβουλία των κινήσεων ολοκληρώνοντας την τρίτη περίοδο έχοντας παρακαταθήκη 4 πόντους διαφορά, 55-59 μετά από καλάθι του Μπομπουά σε νεκρό χρόνο.

5-0 σερί “έτρεξαν” οι Τούρκοι στο πρώτο λεπτό του τελευταίου δεκαλέπτου, με ακόμα ένα τρίποντο του Σέιν Λάρκιν το όποιο “έγραψε” το 55-64! Ο Ρούντι Φερνάντεζ έδωσε το έναυσμα για την ανατροπή από τα 6,75 (58-64) με τον Σέρχιο Γιούλ να ακολουθεί τον συμπατριώτη του και να μειώνει ακόμα περισσότερο δύο λεπτά αργότερα με δύο τρίποντες-“βόμβες” (64-67). Ο Λάρκιν έφτασε τους 28 πόντους δίνοντας εκ νέου προβάδισμα έξι πόντων στην Εφές (67-73) αλλά Ρούντι και Καμπάτσο (τρίποντο) έριξαν την διαφορά στην μικρότερη της τιμή, 72-73. Σε εκείνο το σημείο έγινε το εξής ανήκουστο, ο Τίμπορ Πλάις έβαλε πολύ μεγάλο τρίποντο δίνοντας προβάδισμα νίκης στους φιλοξενούμενους (72-76) και ανάγκασε τον Πάμπλο Λάσο να καλέσει εσπευσμένα τάιμ άουτ με λιγότερο από δύο λεπτά να απομένουν για την λήξη. Στο τελευταίο δίλεπτο, η Ρεάλ δεν βρήκε σκορ (όταν βρήκε ήταν πολύ αργά) με τον Αμερικανό ηγέτη της Εφές να φτάνει τους 32 πόντους! Το τελικό 75-80 διαμόρφωσε ο Φακούντο Καμπάτσο με το τρίποντο της… τιμής.

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ