Μετά την ήττα της στο Game 2, η Barcelona παρουσιάστηκε εξαιρετικά σοβαρή και αποτελεσματική στο Μόναχο κόντρα στην τοπική Bayern, της οποίας την αντίσταση έκαμψε με χαρακτηριστική ευκολία -απέχοντας πια μονάχα μια επιτυχία από το Final Four της EuroLeague. 

Από μεριάς του, ο Νικ Καλάθης ήταν ξανά… Νικ Καλάθης, με τον Έλληνα γκαρντ να αγγίζει για άλλη μια φορά στην καριέρα του το τριπλ νταμπλ τελειώνοντας την εν λόγω αναμέτρηση με 8 πόντους, 7 ριμπάουντ και 8 ασίστ, όντας εξαιρετικά all around για ένα σύνολο που γνώριζε πως έπρεπε να πάρει έστω το ένα από τα δύο ματς της Γερμανίας αν ήθελε να έχει τύχη για το Final Four του Βελιγραδίου. 

Ταυτόχρονα όμως, ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού κατάφερε να γίνει ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της διοργάνωσης που μαζεύει 1000 ριμπάουντ και μοιράζει 1000 ασίστ κατά την πορεία του στο θεσμό!
Μάλιστα, όπως ενημερώνει και ο Darius Garuolis, δεν είναι απλά μια εύκολη επιτυχία, αφού η απόσταση που χωρίζει τον Καλάθη από τον πιο κοντινό παίκτη (Jan Vesely) για να μπει σε αυτό το κλαμπ είναι περίπου 540 ασίστ!

Ο άλλοτε αθλητής του ΝΒΑ μετράει αυτή τη στιγμή 1005 ριμπάουντ (768 με τον Παναθηναϊκό) και 1681 τελικές πάσες (1260 με τον Παναθηναϊκό) σε 277 ματς στην EuroLeague από το 2009.