Την 4η νίκη της στη φετινή Ευρωλίγκα πανηγύρισε η Ζαλγκίρις, η οποία συνέτριψε τη Μπάγερν Μονάχου μέσα στη Βαυαρία με 98-73, δείχνοντας σημάδια ανάκαμψης, σε μία αρκετά κακή, μέχρι τώρα, πορεία στη διοργάνωση.

Οι Λιθουανοί είχαν σε εξαιρετική κατάσταση δύο πρώην… Έλληνες. Ο λόγος για τους Ζακ ΛεΝτέι και ΚέιΣι Ρίβερς, με τον πρώτο να τελειώνει τον αγώνα με 19 πόντους και τον δεύτερο με 18, ενώ για τη Μπάγερν ξεχώρισε ο Ντανίλο Μπαρτέλ με 20 πόντους.

Ο Αγώνας

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τη Μπάγερν να έχει μία μικρή διαφορά στο σκορ, με τον Μπαρτέλ να δίνει διαφορά 6 πόντων (11-5) χάρη στο τρίποντο του, όμως η απάντηση της Ζαλγκίρις δεν άργησε να έρθει και χάρη σε ένα σερί 2-16, πέρασε μπροστά στο σκορ, κρούοντας το πρώτο καμπανάκι για τη συνέχεια. Η ομάδα του Σάρας Γιασικεβίτσιους είχε αποκτήσει το μομέντουμ και με την έναρξη της β’ περιόδου, βρέθηκε να προηγείται με διψήφια διαφορά πόντων (13-26). Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα σχεδόν μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, με τη Μπάγερν να αντιδρά στο φινάλε και δια χειρός Κόπονεν και Μπαρτέλ μείωσε σε 35-43.

Στο β’ ημίχρονο η εικόνα δεν άλλαξε σε κανένα σημείο, με τη Ζαλγκίρις να επιβάλει πλήρως το ρυθμό της, όντας ασταμάτητη επιθετικά και… πυροβολώντας από τα 6,75. Μπορεί λοιπόν ο Μπαρτέλ να μείωσε στους 7 (38-45), η συνέχεια όμως είχε… πράσινο φόντο, με τον Ρίβερς να φτάνει τη διαφορά στο +22 (41-63). Τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης είχαν περισσότερο διαδικαστικό χαρακτήρα, με τους Βαυαρούς να έχουν πετάξει λευκή πετσέτα, την ώρα που οι Λιθουανοί έκαναν ότι ήθελαν στο παρκέ, με τη διαφορά να ξεπερνά τους 20 πόντους και τη Ζαλγκίρις να πανηγυρίζει μία πολύ σημαντική νίκη ψυχολογίας.

Τα δεκάλεπτα: 13-21, 35-43, 50-68, 73-98

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα εδώ!