Με κάθε επισημότητα πλέον ο K.C. Rivers αποτελεί το νέο “πυροβόλο” της Zenit Petersburg εν όψει της νέας αγωνιστικής χρονιάς, αφού ο σύλλογος από τη Ρωσία ανακοίνωσε και επίσημα την απόκτησή του. 

Ο Ισπανός head coach των Ρώσων Xavi Pascual είχε συνεργαστεί με τον Αμερικανό σουτέρ και στο παρελθόν στη θητεία τους στον Παναθηναϊκό και πλέον συναντιούνται ξανά. Ο Rivers όντας ένας πολύπειρος αθλητής, που έχει αγωνιστεί στο παρελθόν σε ομάδες όπως είναι η Treviso, η Chorale Roanne, η Virtus Bologna, η Lokomotiv Kuban, η Khimki, η Reno Bighorns, η Real Madrid, η Bayern Munich, ο Παναθηναϊκός, η Reggiana, η Real Betis, ο Crvena Zvezda και η Zalgiris Kaunas γνωρίζει καλά το πρωτάθλημα της Euroleague και θα αποτελέσει έναν παίκτη “κλειδί” φέτος για τη Zenit.

Στα 33 του έτη, έχει κατακτήσει 1 φορά την Euroleague, 2 φορές το πρωτάθλημα της Ισπανίας, 1 το πρωτάθλημα της Σερβίας, 2 το Κύπελλο της Ισπανίας, 2 το πρωτάθλημα της ΕΚΟ Basket League στην Ελλάδα και 1 το Κύπελλο της χώρας μας ανάμεσα σε πολλά ατομικά κατορθώματα. 

Την προηγούμενη σεζόν με την ομάδα της Zalgiris Kaunas στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση μέτρησε 9,3 πόντους μ.ο. ανά παιχνίδι ενώ διέθετε κιόλας εξαιρετικά ποσοστά της τάξεως των 52,8% στα δίποντα, 41,2% στα τρίποντα και 90% περίπου στις ελεύθερες βολές σε 18 αγώνες που είχε συμμετοχή.

Δείτε τις πρώτες του δηλώσεις όντας παίκτης της Zenit Petersburg:

«Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι στη Ζενίτ, μια ομάδα που θέλει να έχει μια καλή σεζόν στην EuroLeague. Ανυπομονώ να δουλέψω με το προπονητικό τιμ και ειδικά με τον Τσάβι Πασκουάλ. Η ομάδα έχει φτιάξει ένα καλό ρόστερ. Θεωρώ ότι η αφοσίωσή μας θα μας οδηγήσει σε εξαιρετικά αποτελέσματα».

Δείτε την εν λόγω δημοσίευση του συλλόγου: