Ο γερμανικός “εμφύλιος” ανοίγει αύριο (20/3) την “αυλαία” της 12ης αγωνιστικής  του Top-16 της Ευρωλίγκας. Η Μπάμπεργκ υποδέχεται την Άλμπα Βερολίνου με στόχο την πρώτη της νίκη στην διοργάνωση. Αμφότερες οι ομάδες έχουν αποκλειστεί κι είναι αδιάφορες βαθμολογικά, παίζουν όμως σε κάθε παιχνίδι με στόχο τη νίκη και “χτυπάνε” τα παιχνίδια μέχρι το τέλος. Στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα η Άλμπα είχε επικρατήσει, στη μία και μοναδική της νίκη στο Top-16.

Μπάμπεργκ (0-11) – Άλμπα Βερολίνου (1-11) (21:45)

Οι γηπεδούχοι έχουν τρεις βδομάδες να δουν το ροζ φύλλο αγώνα, είτε στο γερμανικό πρωτάθλημα είτε στην Ευρωλίγκα, και θέλουν να διακόψουν αυτό το αρνητικό σερί. Το παράδοξο είναι ότι στην Ευρώπη εντυπωσιάζουν με τις εμφανίσεις τους απέναντι σε οποιαδήποτε ομάδα, χάνοντας όλα τα παιχνίδια εντός κι εκτός έδρας στις λεπτομέρειες, ενώ στο γερμανικό πρωτάθλημα προβληματίζουν απέναντι σε κατώτερους αντιπάλους, καθώς εμφανίζονται χωρίς ενέργεια και κίνητρο. Η κούραση από τα παιχνίδια της Ευρωλίγκας και την υπερπροσπάθεια τους βγαίνει στην Γερμανία, μιας και είναι αδιάφορη, αφού έχουν σχεδόν εξασφαλίσει την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Τα ίδια πράγματα περίπου ισχύουν και στην περίπτωση της Άλμπα Βερολίνου. Οι φιλοξενούμενοι εμφανίζονται κι αυτοί κουρασμένοι στο πρωτάθλημα από τους αγώνες της Ευρωλίγκας, πραγματοποιώντας κακές εμφανίσεις, και κινδυνεύουν να μείνουν εκτός τετράδας στο πρωτάθλημα. Την περασμένη αγωνιστική ηττήθηκαν εύκολα από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, μην μπορώντας σε κανένα σημείο να μπουν στο κλίμα του παιχνιδιού.