Νωρίτερα είδαμε το τρόπο που ο Ολυμπιακός καταφέρνει κάθε φορά να “εκτοξεύει” την καριέρα των ψηλών που έχει πάρει τα τελευταία χρόνια με πολλαπλά παραδείγματα που αναδεικνύουν το γεγονός αυτό. 

Τώρα, θα εμβαθύνουμε σε έναν ξεχωριστό παίκτη, τον Nikola Milutinov που σήμερα όπως έγινε γνωστό προστέθηκε και επίσημα στο ρόστερ της CSKA Moscow για τα επόμενα τρία χρόνια. 

Ο Σέρβος σέντερ είναι 25 έτων, έχει ύψος 2,13μ. και έχει εκπλήξει ολόκληρη την Ευρώπη και όχι μόνο με τις εκπληκτικές ικανότητές του πάνω στο παρκέ. Στην καριέρα του μέχρι στιγμής έχει αγωνιστεί στη Σέρβικη Hemofarm, στην Partizan και τα τελευταία 5 χρόνια βρισκόταν στο δυναμικό του Ολυμπιακού ξεδιπλώνοντας το αστείρευτο ταλέντο του. 

Παράλληλα, έχει επιλεχθεί στα Draft του ΝΒΑ το 2015 από τους San Antonio Spurs ως 26η επιλογή στον πρώτο γύρο. Ωστόσο, δεν έχει αγωνιστεί ακόμα στο “μαγικό” κόσμο του ΝΒΑ. Έχει κατακτήσει μία φορά τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδος το 2016 και έχει μπει 2 φορές στην καλύτερη 5αδα της ΕΚΟ Basket League. 

Έχει αναδειχθεί ο πιο βελτιωμένος παίκτης της ΕΚΟ Basket League τη χρονιά 2017 και παράλληλα κατάφερε να μπει 2 φορές στο All Star Game της χώρας. Παλαιότερα κατάφερε να πάρει 2 πρωταθλήματα Σερβίας με τη φανέλα της Partizan.

Ο “μαγικός” κόσμος της Euroleague δεν τον εμπόδισε να ξεχωρίσει αμέσως με τις ικανότητες που διαθέτει. Σε 7 χρονιές που έχει αγωνιστεί εκεί είτε με τη φανέλα της Partizan, είτε και με τους “ερυθρόλευκους” ο Nikola Milutinov μετράει 7,2 ποντους, 5,1 ριμπάουντ, 1 ασίστ και διαθέτει εξαιρετικά ποσοστά της τάξεως 62% από το δίποντο και 73,9% στις ελεύθερες βολές μ.ο. ανά αγώνα σε συνολικά 164 παιχνίδια που έχει συμμετάσχει. 

Είναι ο 6ος παίκτης, ο οποίος δεςν κατάγεται από την Ελλάδα σε συμμετοχές με τους “Πειραιώτες” και έχει σημειώσει συνολικά 1053 πόντους στο κορυφαίο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Είναι ο 4ος στη λίστα των παικτών από το εξωτερικό στο σύνολο των ριμπάουντ έχοντας μαζέψει συνολικά 750 ριμπάουντ. Όπως επίσης είναι και ο 2ος παίκτης που κατάγεται από το εξωτερικό σε συνολικά μπλοκς έχοντας κάνει 97 συνολικά για την ελληνική ομάδα. 

Ο Σέρβος κυνηγάει πλέον στην καριέρα του μια κατάκτηση της Euroleague. Μέχρι στιγμής δεν τα έχει καταφέρει με τη φανέλα του Ολυμπιακού παρά τη μεγάλη προσπάθεια που πραγματοποιεί η ομάδα τα τελευταία χρόνια στο κορυφαίο ευρωπαϊκό επίπεδο. Η μεταγραφή του στην “Ρωσική Αρκούδα” αφήνει πολλά ερωτηματικά για το μέλλον του και το χρόνο προσαρμογής του και όλα θα κριθούν στο παρκέ τα επόμενα χρόνια. 

Φέτος μάλιστα διένυσε ίσως και την καλύτερή του περίοδο στην Ευρώπη με τους “Πειραιώτες”. Είχε 10,3 πόντους, 8,2 ριμπάουντ και 1,2 ασίστ μ.ο. ανά παιχνίδι σε συνολικά 24 αγώνες που πρόλαβε να αγωνιστεί πριν την οριστική διακοπή της Euroleague.