Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έμοιαζε για ένα ημίχρονο να τα έχει… χαμένα κόντρα στη Ζαλγκίρις, αλλά μπαίνοντας αποφασισμένη στο δεύτερο ημίχρονο να επιβληθεί, κατάφερε να φτάσει άνετα στο τελικό 100-86. Ντε Κολό και Τεόντοσιτς, ήταν εκείνοι που έδωσαν το «σύνθημα» στους υπόλοιπους συμπαίκτες τους, για να φτάσει η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη στην νίκη που τους φέρνει ακόμη πιο κοντά στην κορυφή του ομίλου του Ολυμπιακού, χάρη σε άλλο ένα δικό του «σόου».

Ο Γάλλος γκαρντ ολοκλήρωσε με 26 πόντους, 7 ριμπάουντ και τρεις ασίστ με 4 λάθη, ενώ ο Σέρβος πρόσθεσε 15 πόντους με 4 ριμπάουντ, ισάριθμες ασίστ και λάθη. 14 πόντους με 5 ριμπάουντ σημείωσε ο Κάιλ Χάινς, ενώ 12 με 4/7 τρίποντα είχε ο Βιτάλι Φριτζόν. Ο Όλιβερ Χάνλαν διακρίθηκε από την ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, με 15 πόντους, 3 ριμπάουντ και 6 ασίστ, ενώ από 13 είχαν οι Ίαν Βουγιούκας και Μπροκ Μότουμ, με τον Έλληνα σέντερ να είναι θετικός με ένα συμπλήρωμα 7 ριμπάουντ και τρεις ασίστ.

Στην «οδομαχία»… Κουρμπάνοφ και Χάινς εναντίον Βουγιούκα που επικράτησε στα πρώτα έξι λεπτά, οι πρώτοι δύο έδωσαν ένα ελαφρύ προβάδισμα στην ΤΣΣΚΑ (14-12). Η ήδη ανταγωνιστική Ζαλγκίρις, πήρε και το προβάδισμα, όταν ο Ραντλ ήρθε να συμπληρώσει τον Έλληνα σέντερ. Με τους δύο να κάνουν εξαιρετική δουλειά οι Λιθουανοί έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο με υπέρ τους 21-23.

Ντε Κολό και Τεόντοσιτς ήταν εξαφανισμένοι σε εκείνο το διάστημα και «αφυπνίστηκαν» στις αρχές της δεύτερης περιόδου, δείχνοντας να βάζουν τα πράγματα σε μια σειρά (28-25 στο 12′). Κάπου εκεί, ήρθε ένα νέο «μπλακ-άουτ» που έδωσε τη δυνατότητα για σερί 0-7 από την πλευρά των παικτών του Γιασικεβίτσιους, με τον Χάνλαν να έρχεται να συμπληρώσει τους Βουγιούκα και Ραντλ (28-32). Οι βοήθειες από Γιανκούνας, Μότουμ και Βετσβάγκαρς θα έβαζαν σε ακόμη μεγαλύτερους προβληματισμούς στους Ρωσους, με τη διαφορά να «εκτοξεύεται» σε διψήφια επίπεδα (33-43 στο 16′). Ντε Κολό και Τεόντοσιτς, όμως, έφταναν για να ισορροπήσει εκ νέου η κατάσταση κι έδωσαν προβάδισμα με επιμέρους σκορ 14-3, πριν ο Γιανκούνας σκοράρει στο ένα δεύτερο πριν το τέλος του ημιχρόνου, για το 47-48.

Στους πρωταγωνιστές του Ιτούδη, συμπαραστάθηκε ο Χίγκινς, χάρη στον οποίο η ομάδα του κατάφερε να φέρει εκείνη την απόσταση στους 10 πόντους αυτή την φορά (61-51 στο 24′). Βοροντσέβιτς και Φριτζόν, ήρθαν να προστεθούν στις λύσεις που έψαχνε η ρωσική ομάδα και, από τη στιγμή που απέκτησε περισσότερες «φωνές» στην επίθεση, το αποτέλεσμα έγινε αισθητό και στο σκορ της τρίτης περιόδου, με την ΤΣΣΚΑ να μοιάζει να «καθαρίζει» (84-71).

Η Ζαλγκίρις προσπάθησε να αντισταθεί με Μότουμ, Ουλανόβας και Βουγιούκα να διατηρηθεί στο «κόλπο» και έδειχνε ότι δε θα τα παρατούσε σε κανένα σημείο του αγώνα (84-74 στο 34′). Οι συνεργασίες των Τεόντοσιτς-Χάινς, ωστόσο, θα έδιναν άλλη μια επίδειξη ποιότητας για τους γηπεδούχους, οι οποίοι με μερικές λύσεις και από τον Νίκολς, έφτασαν «σβηστά» στην κατοστάρα.

Δεκάλεπτα: 21-23, 47-48, 84-71, 100-86

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ιτούδης): Ντε Κολό 26 (3), Τεόντοσιτς 15 (2), Φριτζόν 12 (4), Νίκολς 6, Τζάκσον, Κορόμπκοφ 2, Λαζάρεφ, Βοροντσέβιτς 9 (2), Χίγκινς 5, Κουρμπάνοφ 11, Χάινς 14

Ζαλγκίρις (Γιασικεβίτσιους): Ραντλ 10 (1), Βένε 2, Λεκαβίτσιους 7 (1), Σειμπούτις 4, Μότουμ 13 (2), Γιανκούνας 8, Βουγιούκας 13, Σάγιους, Λιπκεβίτσιους, Βετσβάγκαρς 7 (1), Χάνλαν 15 (3), Ουλανόβας 5 (1)

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.