O Ολυμπιακός γνώρισε ακόμη μια ήττα στην Ευρωλίγκα με 81-97 από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και πλέον θα ψάξει τις απαραίτητες νίκες στις επόμενες αγωνιστικές ώστε να βρεθεί στα playoff. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν ανταγωνιστικοί για περίπου 28 λεπτά με την ομάδα του Ιτούδη να κάνει σερί 14-4 στο τέλος της 3ης περιόδου που της έδωσε την απαραίτητη ώθηση για να φτάσει σε μια άνετη τελικά νίκη. Κορυφαίοι του αγώνα ο Ροντρίγκεζ με 15 πόντους και 12 ασίστ, ενώ ο Χίγκινς ήταν εξαιρετικός κυρίως στο δεύτερο μέρος με 18 πόντους και 3 ριμπάουντ. Από πλευράς του Ολυμπιακού, ο Λεντέι ήταν εντυπωσιακός με 21 πόντους και 9 ριμπάουντ, ενώ ο Σπανούλης στην 300η συμμετοχή του στην διοργάνωση είχε 14 πόντους και 7 ασίστ.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να ματσάρει σε μέγεθος την ΤΣΣΚΑ με πεντάδα Σπανούλη, Τουπάν,Παπανικολάου, Λεντέι, Μιλουτίνουφ, επιχειρώντας να περιορίσει τα προβλήματα που μπορούσαν να δημιουργήσουν πιθανά μις-ματς. Η ΤΣΣΚΑ ξεκίνησε με 4-9 το πρώτο τρίλεπτο με βασικό δημιουργό επιθετικών καταστάσεων τον Ροντρίγκες. Ο Ισπανός είχε τους 10 από τους 17 πόντους της ομάδας του Ιτουδη στα πρώτα 6 λεπτά του αγώνα έχοντας 2 τρίποντα με το δεύτερο να οδηγεί στο 13-17 του 5′. Οι «ερυθρόλευκοι» ακολουθούσαν τον ρυθμό της ΤΣΣΚΑ στο πρώτο δεκάλεπτο η οποία στηρίχθηκε στον «καυτό» Ροντρίγκες για να πάρει ένα μικρό αρχικά προβάδισμα. Ο Ολυμπιακός βασίστηκε στο πολύ καλό Λεντέι που είχε 8 πόντους στην 1η περίοδο. Η ομάδα του Μπλατ στόχευσε στην επίθεση τον Πρίντεζη και κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο τέλος του δεκαλέπτου με 23-21.Στην β’ περίοδο οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ με την ΤΣΣΚΑ να προηγείται με 26-29 στο 13′ μετά από 5 συνεχόμενους πόντους του Κλάιμπερν. Η ομάδα της Μόσχας εκμεταλλεύτηκε τα δύο γρήγορα φάουλ του Μιλουτίνουφ στην περίοδο και χτύπησε από το κεντρικό  πικ εν ρολ την ρακέτα του Ολυμπιακού με τους «ερυθρόλευκους» να προσπαθούν να κάνουν το ίδιο απέναντι στην ρωσική ομάδα με λιγότερη όμως επιτυχία όντας πίσω στο σκορ με 30-33 στο 25′. Η ομάδα του Ιτούδη έβρισκε λύσεις επιθετικά και κρατούσε ένα μικρό προβάδισμα(36-40 στο 27′) με την ομάδα του Πειραιά να προσπαθεί να εφαρμόσει πιο επιθετική τακτική στην άμυνα πάνω στο χειριστή της μπάλας ώστε να δυσκολέψει την κυκλοφορία βάζοντας τον Ουέμπερ στην πεντάδα στα τελευταία 4 λεπτά της β’ περίοδο. Οι «Πειραιώτες» πήγαν περισσότερο στις βολές στο τέλος του ημιχρόνου και επιδίωξαν την επαφή ενώ πήραν και μεγάλα τρίποντα από τον αρχηγό τους, Βασίλη Σπανούλη. Οι Ρώσοι κρατούσαν ένα μικρό προβάδισμα με 46-48 στο 29′. Ο Ολυμπιακός πήρε  και αυτός το προβάδισμα μετά από αρκετά ώρα με τρίποντο του Μάντζαρη, με 17 δευτερόλεπτα να απομένουν στο πρώτο ημίχρονο και διαμόρφωσε το 50-48 με τον Χίγκινς να απαντάει στην αμέσως επόμενη φάση με τον ίδιο τρόπο και η ανάπαυλα να βρίσκει την ΤΣΣΚΑ μπροστά με 50-51. Στο πρώτο μέρος, οι Ζακ Λεντέι και Βασίλης Σπανούλης μοιράστηκαν σημαντικό «μερίδιο» της επιθετικής παραγωγής έχοντας από 13 πόντους έκαστος. Από την άλλη, η ΤΣΣΚΑ είχε μεγαλύτερη «πολυφωνία» στην επίθεση και χτύπησε κυρίως με τους Ντε Κολό(13 πόντοι) και Ροντρίγκες)(10 πόντοι και 7 ασίστ).

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Σπανούλης έφτασε πολύ γρήγορα στο 4ο φάουλ και οι Ρώσοι πήραν λύσεις από από τον Χάντερ και στις δύο πλευρές του παρκέ με τον πρώην «ερυθρόλευκο» σέντερ να πετυχαίνει 4 συνεχόμενους πόντους και να διαμορφώνει το 51-55 του 32′. Οι αρκετοί παίκτες του Ολυμπιακού φορτώθηκαν με φάουλ με τους διαιτητές να σφυρίζουν πολλοί στην 3η περίοδο και να αποτρέπουν τις ομάδες από το να βρουν ρυθμό στην επίθεση. Ο Ολυμπιακός βρισκόταν σταθερά πίσω με 2 και 3 πόντους(55-58 στο 24′) με τον Ολυμπιακό να βρίσκει ένα μικρό σερί 5-0 μέσα σε 40” και να προσπερνάει με 58-60 μετά από τρίποντο του Πρίντεζη. Οι ομάδες συνέχισαν να ανταλλάσουν «χτυπήματα» μέχρι η ρωσική ομάδα καταφέρει να πάρει ένα προβάδισμα με 63-70 στο 29′ που ήταν και η μεγαλύτερη διαφορά μέχρι τότε στο παιχνίδι. Η ομάδα του Μπλατ πέτυχε μόλις 4 πόντους στο τελευταίο 5λεπτο της 3ης περιόδου κάνοντας συνεχόμενες λάθος επιλογές στην επίθεση. Από την άλλη, η ΤΣΣΚΑ πέτυχε 14 πόντους στο ίδιο διάστημα και προηγήθηκε πρώτη φορά +8(64-72)στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Ο Ολυμπιακός βρέθηκε σε πολύ μειωνεκτικγ θέση με την «ομάδα του στρατού» να έχει πλέον το μομέντουμ του αγώνα και να φτάνει στο +12(78-66) στα πρώτα λεπτά της 4ης περιόδου με τον Κόρι Χίγκινς να αποτελεί βαρόμετρο στο 2ο ημίχρονο έχοντας 8 πόντους. Ο Μπλατ δοκίμασε σχήμα με τρία γκαρντ(Σπανουλης, Γκος και Ουέμπερ) το οποίο αμυντικά αντιμετώπισε προβλήματα κυρίως «ψηλά». Οι Ρώσοι «άνοιξαν» την διαφορά και άλλο φτάνοντας στο 70-87 του 35′ και ουσιαστικά κλείδωσαν το «διπλό». Στην συνέχεια, το παιχνίδι ήταν ένας «μονόλογος» για την ομάδα του Ιτούδη με το τελικό σκορ να είναι εν τέλει το «βαρύ», για τον Ολυμπιακό 81-97.

Τα Δεκάλεπτα: 23-21,50-51,64-72,81-97

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπλατ): Γουέμπερ 6, Γουίλιαμς-Γκος 2, Τουπάν 4, Σπανούλης 14(3) Τίμα, Μιλουτίνοβ 5 , Βεζένκοβ 5, Πρίντεζης 12 (1), Παπανικολάου 4 , ΛεΝτέι 21(1), Μάντζαρης 3(1), Μπόγρης 2.

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (Ιτούδης): Μπόλομποϊ 4, Πίτερς, Αντόνοβ , Ροντρίγκεθ 15 (3), Κλάιμπερν 14(1), Χάκετ , Λοπάτιν, Κουρμπάνοβ 2, Χάινς 15, Χάντερ 10, Ντε Κολό 16(2), Χίγκινς 18(2), Βοροντσέβιτς3(1) .

 

Τα αναλυτικά στατιστικά ΕΔΩ.

Tags:
Euroleague